Kdo bi si mislil, da se bo med novimi razkritji WikiLeaksa pojavilo tudi ime nekdanjega pevca Blink-182? Foto: Reuters
Kdo bi si mislil, da se bo med novimi razkritji WikiLeaksa pojavilo tudi ime nekdanjega pevca Blink-182? Foto: Reuters
67-letni John Podesta je že več kot 20 let nepogrešljiv sodelavec demokratskih predsednikov oziroma predsedniških kandidatov. Foto: Reuters

Kot poroča Guardian, je nekdanji pevec ene najuspešnejših ameriških poppankovskih zasedb Tom DeLonge Johnu Podesti, ki trenutno vodi predsedniško kampanjo Clintonove, prej pa je bil vodja osebja pri Billu Clintonu in svetovalec Baracku Obami, poslal več elektronskih sporočil, v katerih je pisal o njuni skupni strasti, življenju onkraj meja planeta Zemlja in skrivnostih, ki obkrožajo vesoljce.

Leta 2015 je tako DeLonge Podesti pisal, da se želi sestati z njim in mu predstaviti dva "zelo pomembna človeka": "Mislim, da se ti bosta zdela zelo zanimiva, saj sta bila osrednji vodilni figuri v zvezi z našo občutljivo tematiko." Šlo naj bi za nekdanji vodji skrivnih oddelkov pod okriljem ministrstva za obrambo, ki se ukvarjajo s skrivnimi znanstvenimi dognanji.

Roswell "razkrinkan"
Zanimivo je tudi eno izmed letošnjih sporočil, v katerem DeLonge Podesti poroča, da je bil v stiku z nekdanjim vladnim uslužbencem, vpletenim v "skrivnostni incident" v Roswellu v Novi Mehiki, ko naj bi leta 1947 ameriška vlada prikrila zajetje vesoljske ladje - v javnosti so vztrajno trdili, da je šlo za vremenarski balon. DeLonge pravi, da mu je major general William McCasland, dolgoletni specialist za vesoljske zadeve, priznal, da mora navzven trditi, da je "skeptik", v resnici pa ni in se "zelo zelo zaveda", kaj se je v resnici zgodilo. "Ko je prišlo do strmoglavljenja v Roswellu, so plovilo prepeljali v laboratorij v letalsko oporišče Wright Patterson, katerega vodja je bil general McCasland vse do pred nekaj leti,"političnemu svetovalcu med drugim piše glasbenik.

Ni jasno, ali je Podesto na pošto dejansko odgovarjal, je pa znano, da je sprejel elektronsko vabilo na dogodek z naslovom "sestanek DeLonge/Podesta". Podesta je sicer znan po tem, da je na vlado pritiskal za objavo informacij o zunajzemeljskem življenju, v Beli hiši pa je pod Clintonovo vladavino vodil klub oboževalcev Dosjejev X. "In še moj največji spodrsljaj leta 2014: spet mi ni uspelo zagotoviti #razkritja dosjejev o NLP-jih #resnicaješevednotamzunaj," je (v šali?) zapisal na Twitterju po svojem odhodu iz Obamove ekipe.

40-letni DeLonge, ki je s skupino Blink-182 v komadu Aliens Exist z albuma Enema Of The State že leta 1999 prepeval o obstoju vesoljcev, se zadnje čase poleg svoje zasedbe Angels & Airwaves posveča raziskovanjuzunajzemeljskega življenja, ob pisanju knjig vodi spletno stran Strange Times, posvečeno tej tematiki, pa tudi paranormalni dejavnosti, kriptozoologiji in teorijam zarote. Tudi zaradi svojega zanimanja za vesoljce se je odločil, da zapusti izvirno zasedbo. "Fantom nisem mogel povedati, da sodelujem z ljudmi v vladi," je pojasnil.