Gibb se bori z boleznijo in trdi, da ne bo odnehal v boju. Foto: Media Group
Gibb se bori z boleznijo in trdi, da ne bo odnehal v boju. Foto: Media Group

Pevec, ki naj bi se z boleznijo boril že mesece, je na svojem blogu priznal, da se ne počuti preveč dobro. "Ponižno sprejemam vse vaše molitve in dobre želje," je zapisal 61-letnik in dodal: "Ne počutim se dobro, ampak okrevam."

Gibb je še zapisal, da mu njegovi oboževalci dajejo upanje in moč, da bo premagal svojo bolezen.

Eterični glas Gibba je zaščitni znak številnih plošč skupine Bee Gees, oblikoval pa je tudi svojo lastno glasbeno identiteto s številnimi samostojnimi izdajami.

Leta 1969 je imel veliko mednarodno uspešnico Saved by the Bell, naslednje leto pa je izdal prvi samostojni album Robin's Reign. Leta 1978 se je povzpel na glasbene lestvice v Združenih državah Amerike s singlom Oh! Darling iz filma Sgt. Pepper, leta 1980 pa s Help Me, duetom z Marcy Levy z albuma Times Square. Istega leta je napisal in produciral studijski album ter uspešnico Hold On To My Love za pevca soula Jimmyja Ruffina.

V letu 1983 se je kot umetnik dokazal z albumom How Old Are You?, ki je dosegel milijonsko prodajo, in uspešnico številka ena, Juliet. Temu mejniku so sledili še uspešni singel Boys (Do Fall in Love) ter albuma Secret Agent (1984) in Walls Have Eyes (1985). Gibb pa se v svojem glasbenem ustvarjanju ni nikoli ustavil.

Gibb bi se moral ustaviti tudi v Sloveniji na koncertnih odrih. Potem ko je kar dvakrat prestavil svoj koncert, ga je spomladi dokončno odpovedal.