Eva na vsakem koraku promovira Slovenijo. Foto: Uradna facebook stran Eve Boto/RTV SLO
Eva na vsakem koraku promovira Slovenijo. Foto: Uradna facebook stran Eve Boto/RTV SLO
Slovenska evrovizijska delegacija
Slovenska evrovizijska delegacija se je ustavila tudi na uradnem odprtju evrovizijskega spektakla. Foto: Uradna facebook stran Eve Boto/RTV SLO
Eva Boto
Eva navdušuje tudi predstavnike sedme sile. Foto: Uradna facebook stran Eve Boto/RTV SLO
Slovenska evrovizijska delegacija
Med drugim so si člani slovenske delegacije vzeli tudi čas za sprehod po Bakuju. Foto: Uradna facebook stran Eve Boto/RTV SLO

Torkov večer bo ponudil že nekatere odgovore, kdo bo t. i. "velikim petim" - Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji, Španiji in Italiji - skupini držav, ki je neposredno uvrščena v finale Evrovizije, in gostiteljici Azerbajdžanu - delal konkurenco v sobotnem finalu. In medtem ko je za sodelujoče v prvem polfinalu prišla ura odločitve, ima slovenska delegacija še nekaj ur, da izpili vse podrobnosti za odločilni triminutni nastop na velikem bakujskem odru. "Dekleta so usklajena, nastop izpiljen do podrobnosti. Zaželeli smo si še eno tonsko vajo, da bo vse zvenelo popolno, in organizator nam jo je omogočil," je za MMC dejal Radić.

Eva bo skupaj s Katjo Koren, Sandro Feketijo, Ano Bezjak ter Martino in Matejo Majerle nastopila v četrtek pod zaporedno številko 9. Slovenska predstavnica pa že ves čas bivanja v evrovizijskem središču sveta - Bakuju - uživa simpatije zbranih. "Evo so vsi odlično sprejeli. Ne samo zato, ker je najmlajša, ampak tudi zato, ker je izjemno sproščena: rada daje intervjuje in v tem tudi uživa," je za MMC pojasnil Radić in dodal: "Včeraj je na primer gostovala v jutranjem programu najbolj gledane azerbajdžanske televizije in brez težav bila na poti tja že ob 7. uri zjutraj."

Švedska še vedno favoritinja za zmago
Sicer pa Evi dobro kažejo tudi stavnice, ki pa so v evrovizijskem primeru vse prej kot zanesljivi pokazatelj končnega razpleta - so pa dober usmerjevalec: "Med oboževalci vsekakor še vedno najvišje kotira Švedska. Vendar ne spremljamo vaj ostalih, razen tiste tik pred nami in za nami," je še dejal Radić.

Za slovensko delegacijo sta sicer že dve vaji. V nasprotju z drugimi udeleženkami, so se Slovenci odločili, da že na prvi vaji preteklo sredo pokažejo obleke, ki so bile plod idej in realizacije Davida Mateja Goljata. Za koreografijo, ki je nekaterim spremljevalnim vokalistkam na začetku povzročila par sivih las, pa je poskrbel Matic Zadravec iz plesne skupine Maestro.

Spremljajte Evino bakujsko dogodivščino tudi na njeni uradni strani na Facebooku.

Za Evo pa niso le ure trdega dela in vaje, ampak je vmes našla tudi čas za spoznavanje lepot Bakuja. Več si lahko pogledate v spodnji galeriji.

Vir fotografij: Uradna stran Eve Boto na Facebooku/RTV SLO.