Selfiji so padali kot za stavo. Foto: BoBo
Selfiji so padali kot za stavo. Foto: BoBo
Voditelj večera Bojan Emeršič s soprogo in igralsko kolegico Viktorijo Bencik Emeršič. Foto: BoBo
Se še spominjate Sebastiana, mariborske pevske senzacije z začetka novega tisočletja? Foto: BoBo
Poklon za življenjsko delo je dobila igralska diva Milena Zupančič. Foto: BoBo
Zabava pod Pohorjem je trajala pozno v noč. Foto: BoBo

Najprej je napočila druga priložnost za tiste dame, ki so zamudile predviktorjevski sprehod po rdeči preprogi pred osrednjo mariborsko gledališko hišo in so morale to nadomestiti s poziranjem v svojih bleščečih toaletah. Med njimi so prednjačile nekdanje zmagovalke (ali zgolj finalistke, kdo bi sledil vsem) neštetih lepotnih izborov.

V preddverju SNG-ja smo ujeli ta hip drugo najboljšo slovensko smučarko in domačinko Ilko Štuhec, ki je za priložnost, zelo drugačno od tekem na belih strminah, izbrala obleko Urše Drofenik. "Zelo sem vesela, da se lahko ob takih dogodkih vedno zanesem nanjo in vem, da mi bo pomagala izbrati nekaj lepega. Iz smučarskih čevljev in športne opreme je kar velik preskok, vesela sem, da sem v lepi elegantni obleki, upam, da bo še takih priložnosti."

Kmalu boste na tem mestu lahko brali o modi na Viktorjih in o tem, kaj si o slovenski estradni sceni misli lanski dobitnik viktorja za življenjsko delo, legendarni štajerski pevec Alfi Nipič.

Na odru se je med podeljevanjem viktorja za najboljšega radijca (še enkrat naš ertevejevski kolega Andrej Karoli, čestitke!) odlično znašla. Se ji morda po smučarski karieri obeta skok v šovbiznis ali vsaj kako športno redakcijo? "Videz morda vara, bilo me je kar konkretno strah, imela sem hudo tremo, da le ne bi šlo kaj narobe. Če pravite, da sem se dobro znašla, pa sem vesela," je še povedala Ilka in za konec dodala: "Super je, da se v mojem domačem mestu nekaj dogaja, en malo bolj prepoznaven, velik dogodek. Večina udeležencev je pozitivno nastrojenih, pa prireditev sama, voditelj, scenarij, zanimivo je bilo."

Srečali smo še simpatično "žepno" pevko Alyo, ki jo je - kot vedno, pravi - oblekla med estradnicami izjemno priljubljena Nina Šušnjara. "Vse skupaj se je zgodilo zelo hitro, saj do zadnjega trenutka nisem vedela, ali bom sploh lahko prišla. Super se počutim," je pohvalila svojo toaleto in nato še posebej voditelja Bojana, ki je po njenem mnenju "izreden, vrhunski". "Spremljam ga že dolgo, pred leti sva sodelovala pri projektu v ljubljanski Drami. Je strašno pristen človek, ki da občutek domačnosti, kar je v današnjem času, ko se nimamo dovolj radi, zelo dobrodošlo. Malo bolj se moramo povezati, se podružiti, si dajati pohvale. Bilo je lepo, da prireditev ni bila cinična kot v letih doslej. Slovenci smo pa tako ali tako znani po tem, da imamo malce poseben humor. "

Kako kljub mladosti Alya že prava veteranka na slovenskem glasbenem prizorišču komentira to, da se na najvidnejših slovenskih nagradah za dosežke v medijih in popularni kulturi vedno znova ponavljajo ista imena? "Res je bilo precej imen, ki so se ponavljala, a tudi nekaj svežih smo slišali. Prav je, da nagrade dobijo najboljši, in verjamem, da so šle v prave roke. V Sloveniji imamo veliko ustvarjalcev, ki so v svojih kategorijah resnično dobri in je izbira kar težka. Na glasbenem področju pa bi pričakovala morda še kako ime. Nagrado bi mogoče malce drugače zapakirala." Se strinjamo in dodajamo, da je morda res čas, da slovensko občinstvo svojim ušesom privošči še kaj drugega kot žvrgolenje "Lady Žage", pa brez zamere.

Gostje (spremljevalci so jih pretežno čakali kar ob gledališkem šanku) so si nato pohitele napudrat nos in si poiskale prevoz do vznožja Pohorja oziroma Hotela Habakuk, kjer se je odvijala uradna poviktorska zabava. Po nekaj organizacijskih zapletih, ko smo skoraj ostali pred vrati zabave, na kateri so kamere ugasnjene in se lahko tudi najslavnejši med slavnimi sprostijo, se nam je le uspelo pomešati med estradnike in druge goste, čeprav nekaterih med njiimi pri najboljši volji nismo mogli umestiti v prostor in čas. Med dekorjem, prigrizki in toaletami, ob katerih nas je navdala nostalgija po maturantskih plesih v poznih 90., se je slovenska zvezdniška elita ob zvokih zasedbe Sopranos in didžejevskim izborom DJ Dadyja najprej zapodila nad pohanega piščanca in krompir, ko so se okrepčali, pa je bil čas za mreženje, kot se "čagam" danes reče, in klepet.

Za MMC je spregovoril eden izmed voditeljev oddaje Dobro jutro in po novem tudi Avtomobilnosti, postavni David Urankar. Je bilo razočaranje, potem ko je edina jutranja oddaja v Sloveniji ostala brez zlatega kipca, veliko? "Sploh ne, konkurenca je bila zelo huda, saj spadamo v kraljevsko kategorijo zabavnih oddaj. Že biti v bitki s tema tiranozavroma je velika čast. Težko se je primerjati z oddajami v prime time nedeljskem večernem terminu, ko so ljudje doma in imajo čas za sproščen ogled, zjutraj pa je drugače in vesel sem vseh gledalcev in odzivov, ki nam poleg pohval dajejo tudi kritike in ideje za nove teme."

"Vzdušje je bilo dobro, nagrajenci so postali tisti, ki so si to zaslužili. Bojan Emeršič je imel nekaj zelo zabavnih šal. Viktorji so pač Viktorji, galaprireditev, ki jo potrebujemo, pa čeprav se včasih malo vleče ... Na koncu koncev je to večer nagrajencev," je bil pozitivno naravnan David. Si naslednje leto želi viktorja za Avtomobilnost? "Iz vaših ust v božja ušesa! Trudimo se vsi, ki smo kakor koli vpleteni v nastajanje oddaje. Ne vem pa, ali je v Sloveniji sploh dovolj avtomobilskih oddaj za takšno kategorijo, rabili bi vsaj še eno." Morda bi lahko kakšno ustvaril z BBC-ja odpuščeni "topgearovec" Jeremy Clarkson, smo predlagali. "Ja, ves čas nas klicari, če koga potrebujemo, a za zdaj še nimamo toplih malic na snemanjih in bi bilo najbrž dobro, da naprej to uredimo (smeh)."