Par je dolgoletno prijateljstvo kronal s poroko leta 2014. Foto: Reuters
Par je dolgoletno prijateljstvo kronal s poroko leta 2014. Foto: Reuters
Felicity Jones, Stephen Hawking in Eddie Redmayne
Z Eddiejem Redmaynom in Felicity Jones, ki sta v filmu Teorija vsega upodobila Stephena in njegovo nekdanjo ženo Jane. Foto: EPA

Novico o novem družinskem članu sta razkrila v časopisu The Times of London v rubriki, posvečeni novorojenčkom. Tam je mogoče razbrati, da se je malček rodil 10. marca.

36-letni igralec in dve leti mlajša publicistka imata dveletno hčerko Iris. Spoznala sta se že na kolidžu: "12-letno prijateljstvo se je v ljubezen prelevilo leta 2012, ko jo je Eddie povabil na izlet v Firence med snemanjem filma Les Miserables," je povedal neimenovani vir za britanski The Sun. Dve leti pozneje sta se poročila v ožjem krogu svojcev in prijateljev.

Sin londonskih poslovnežev se lahko pohvali s prestižno izobrazbo: med drugim je hodil na ugledni kolidž Eton v generaciji princa Williama, iz umetnostne zgodovine pa je z odliko diplomiral na kolidžu Trinity pod okriljem univerze Cambridge.

Izjemno odigral Stephena Hawkinga
Britanski igralec, ki se je uveljavil z vlogami na londonskih odrskih deskah, je na oskarjih 2015 slavil v kategoriji najboljši igralec, in to po zaslugi neverjetne preobrazbe v pešajoče telo Stephena Hawkinga v filmu Teorija vsega. Režiser James Marsch je film posnel po knjigi spominov znanstvenikove nekdanje žene Jane Hawking, naslovljene Travelling to Infinity: My Life with Stephen (Potovanje v neskončnost: Moje življenje s Stephenom).

Eddie je svoj igralski talent pokazal tudi v filmu Dansko dekle, v katerem se je preobrazil v Lili Elbe, eno prvih oseb na svetu, ki si je v 30. letih prejšnjega stoletja v Nemčiji z nizom takrat še poskusnih operacij postopoma spremenila spol. Za vlogo je bil igralec nominiran za Oskarja.