Pločnik slavnih je priljubljena turistična točka. Foto: Reuters
Pločnik slavnih je priljubljena turistična točka. Foto: Reuters

V prihodnjem letu bodo tako z zvezdo počastili igralke in igralce: Jennifer Lawrence, Jacka Blacka, Kirsten Dunst, Jeffa Goldbluma, F. Garyja Graya, Marka Hamilla, Gino Lollobrigido, Nicka Nolteja, Zoe Saldana, zvezdo pa bo prejela tudi junakinja risanih filmov, miška Mini, so na podlagi predlogov odločili v družbi, ki upravlja losangeleško znamenitost.

Prihodnje leto se bodo obiskovalci Pločnika slavnih sprehajali po zvezdah sodnika ameriškega televizijskega šova X Factor Simona Cowlla, in drugih televizijskih zvezdnikov, kot so Anthony Anderson, Gillian Anderson, Lynda Carter, Taraji P. Henson, Eric McCormack, Ryan Murphy, Niecy Nash, Mandy Patinkin, Shonda Rhimes in Steve Irwin - tega bodo nagradili posmrtno.

Med glasbenimi imeni, ki se bodo pohvalila z zvezdo, so Snoop Dogg, kantavorici Mary J. Blige in Carrie Underwood, Petula Clark, Harry Connick Jr., raper Ice T in "Weird Al" Yankovic. Poleg tega bodo z zvezdo nagradili še: Richard Branson, Steve Jones, Charles Aznavour, Lin-Manuel Miranda in posthumno Bernie Mac.

Pločnik slavnih je v Hollywoodu mesto, na katerem v čast slavnih vsako leto postavijo nove zvezde. Prvo zvezdo je leta 1960 dobila igralka Joanne Woodward. Doslej je svojo zvezdo dobilo že več kot 2600 znanih.