Liam in Noel konec 90., ko sta še nekako prenašala drug drugega. Foto: Reuters
Liam in Noel konec 90., ko sta še nekako prenašala drug drugega. Foto: Reuters

"Kaj sledi? Bo na naslednji plošči sodeloval z Robbiejem Williamsom? Bom moral poklicati policijo. Povejmo takole: Noel živi v hiši, vredni 17 milijonov funtov. To te spremeni, bi rekel. Imaš primerno pohištvo, primerne kuhinje, primerno rdeče vino, ki priporoča Bono. In Damon Albarn postane tvoj kolega. Vse lepo in prav, ampak ne, hvala," je le ena od cvetk, s katerimi je posejan prvi intervju, ki ga je Liam dal po treh letih.

"Brez mene je bilo dolgčas, kajne?" je naslov, s katero so "svetovno ekskluzivo", pogovor z "največjim frontmanom svoje generacije", opremili pri reviji Q. Z njihovim novinarjem se je 43-letni Gallagher, ki si je že leta v laseh s svojim starejšim bratom in o katerem se je kar veliko govorilo (poleg zgornjega citata ga je okrcal še: "Veliko ljudi pravi, naj se že umirim glede Noela. Ne, dokler ne ukinejo Twitterja. Ta p***a jih bo zmeraj slišala od mene."), srečal v lokalni beznici in razkril, kako si je po krizi, med drugim zaradi razpada zasedbe Beady Eye, spet uredil življenje in kaj načrtuje za prihodnost.

"To niso Pink Floyd ali Radiohead"
"Napisal sem kakih 10, 11 pesmi, ki bi bile snemanje. So elegantne, zanimive, melodije so hude in besedilo je po***ano smešno ..." je razkril že pregovorno samozavestni Britanec, tako kot po specifičnem pevskem slogu znan po zasebnih izpadih, in dodal, da njegova nova glasba ni kaka intelektualno naporna zadeva, "to niso Pink Floyd ali Radiohead". Povedal je še, da je nekoč v pijanem stanju nadlegoval slavnega soseda, kuharskega zvezdnika Jamieja Oliverja (pravi, da mu je v okna metal kamne v upanju, da mu bo dol vrgel kak kruhek s slanino), in da poleg teka - vsak dan preteče 10 kilometrov - rad spleza tudi na kakšno drevo.

Manchestrska zasedba Oasis, ki sta jo ustanovila brata Liam in Noel Gallagher, je zaslovela sredi 90. let prejšnjega stoletja, njihov prelomni album, naslovljen Definitely Maybe, je bil takrat najhitreje prodajani prvenec vseh časov na Otoku, Liam pa je zaradi svojega arogantnega obnašanja in domnevno razuzdanega življenjskega sloga hitro postal stalnica v tabloidih. Njegov odnos do Noela je bil vedno buren, oba skupaj pa sta se zarotila proti rivalski zasedbi Blur (katere vodja je v prvem citatu omenjeni Albarn) in razvila se je prava "britpop bitka".

Leta 2009 so nesoglasja med bratoma dosegla kritično točko in brata Gallagher sta šla vsak svojo pot, Liam je s preostalimi člani Oasis nadaljeval delo v skupini Beady Eye (tudi ta je leta 2014 razpadla), Noel pa je ustanovil zasedbo Noel Gallagher's High Flying Birds.