Uporabniki so začeli svoje profile, kjer so uspeli zbrati ogromno točk, prodajati na spletu. Foto: Reuters
Uporabniki so začeli svoje profile, kjer so uspeli zbrati ogromno točk, prodajati na spletu. Foto: Reuters

Patrulja ameriške obmejne straže v Ameriki je hitro ugotovila, da se mladoletnika s telefonoma v rokah nista zavedala, da sta prečkala mejo. Policisti so ju ustavili in aretirali, nato pa ju vrnili na mejni prehod, kjer ju je pričakala mati.

"Mladoletnika sta bila tako prevzeta nad igro Pokemon Go, da sta izgubila vsakršen občutek za to, kje sta. Mednarodno mejo sta prečkala iz nepazljivosti," je dejal predstavnik ameriške obmejne straže.

Učiteljica dala odpoved, saj želi loviti pokemone
Na drugi strani pa je profesorica iz Londona dala odpoved, da se bo lahko popolnoma posvetila igranju igre. "Ko si zelo dober, lahko svoj profil Pokemon Go na različnih spletnih straneh prodaš za več kot 1.000 evrov," je dejala za The Sun.

Kupiti si namerava več prenosnih telefonov in ustvariti različne račune, ki bodo dovolj močni za prodajo na spletu. "Če se igre kadar koli naveličam, se še vedno lahko vrnem v profesorske vode," dodaja 26-letnica.

Igra je na trg prišla ta mesec in je hitro postala prava senzacija, ki pa je v zadnjih dneh po svetu zahtevala precej nesreč. V BiH-u denimo igralce svarijo pred nezavednim vstopom na minska polja, na Hrvaškem pa ljudi pozivajo, naj pokemonov ne lovijo v gorovju Velebit.

Kritike pa se vrstijo tudi na račun tega, da igra od uporabnikov zahteva dostop do zgodovine njihovih računov na Googlu ter spletnih naslovov.