Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Hokej: svetovno prvenstvo elitne skupine: ZDA - Nemčija, prenos

Avtorji Aljoša Masten

Vesoljski tednik Ljubljanski Sinergise v ameriške roke, začetek nove ere raziskovanja ekosplanetov

01.04.2023

Vesoljski teleskop James Webb je izmeril temperaturo eksoplaneta v izjemno zanimivem sistemu, slovensko podjetje, ki se ukvarja s podatki satelitov, bo šlo pod okrilje ameriške družbe ... Vse to in še več v 152. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Orion se vrača domov, raztrg zvezde pri črni luknji, prihodnost Novih obzorij

03.12.2022

Vesoljska ladja Orion je začela postopek vrnitve proti Zemlji, astronomi so opazovali uničenje zvezde pri črni luknji, Nasa je izračunala, da bo sonda New Horizons bolj dolgoživa ... Vse to in še več v 143. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Mogočni SLS delo opravil z odliko, Orion na poti proti Mesecu

19.11.2022

Vesoljska ladja Orion deluje izjemno dobro in je premerila več kot pol poti do Lune, sporoča Nasa. V ponedeljek bo Orion začel večdnevni postopek utirjenja v orbito okoli Meseca.

Artemis Nova najmočnejša raketa opravila svoje delo, Orion na poti proti Luni

16.11.2022

Nasa je na supertežkonosilni raketi SLS proti Mesecu izstrelila vesoljsko ladjo Orion brez posadke. Z uspešno izstrelitvijo se je začela misija Artemis I, prva v seriji odprav, ki naj bi do leta 2025 pripeljale človeka na Luno.

Vesolje "Več Slovencev kot se prijavi, višjo možnost imamo, da bomo dobili prvega slovenskega astronavta"

10.11.2022

Evropa bo kmalu predstavila nov letnik astronavtov stare celine. Bo med njimi Slovenec? Tega še ne vemo. Lahko pa vpogledamo v proces izbire, kot sta ga v pogovoru predstavila Slovenca, ki sta se prijavila, visoko uvrstila, a izpadla pred tretjim krogom.

Intervju Miklavič: Imamo rekordno število naložb, gradile se bodo nove četrti

09.10.2022

Mestu smo vrnili vizijo razvoja, v teku je rekordno število naložbenih projektov, gradile se bodo nove četrti, prenovila železnica, pravi novogoriški župan Klemen Miklavič, ki tudi priznava, da je bil mandat težaven.

Vesoljski tednik Rusinja na ameriški vesoljski ladji, konec indijske sonde pri Marsu, fotografije lune Evropa

08.10.2022

Prvič po 20 letih je ruska kozmonavtka poletela na ameriški vesoljski ladji, indijska sonda Mangaljan pri Marsu ne deluje več, Nasa je zagotovila nove fotografije lune Evropa ... Vse to in še več v 138. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Bo Rusija res zapustila Mednarodno vesoljsko postajo?

30.07.2022

Rusija se je še dodatno oddaljila od preostalih partnerjev Mednarodne vesoljske postaje. Napovedala je odstop od programa po letu 2024 in hkratno gradnjo nacionalne vesoljske postaje ROSS.

Vesoljski tednik Webb na sledi najstarejših galaksij, SLS bo kmalu izstreljen, romunska raketa na vodno paro

23.07.2022

V posnetkih novega vesoljskega teleskopa James Webb so našli sledi galaksij iz obdobja reionizacije, raketa SLS bo najbrž izstreljena konec avgusta, Elon Musk dobiva konkurenco pri raziskovanju Marsa ... Vse to in še več v 130. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Nov slovenski satelit, starega poškodovale ruske smeti, Rogozin odhaja

16.07.2022

Na novi evropski raketi Vega C je bil izstreljen tretji slovenski satelit Trisat-R, pod SpaceX-ovim Starshipom je počilo, Nasa je objavila serijo Webbovih fotografij ... Vse to in še več v 129. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Fotografije Jamesa Webba, slovenski satelit, zastava Luganska na Mednarodni vesoljski postaji

11.07.2022

Nasa je za pokušino objavila nekaj posnetkov vesoljskega teleskopa James Webb, med mednarodnimi partnerji Mednarodne vesoljske postaje se spet iskri, poletela bosta nova evropska raketa in slovenski satelit ... Vse to in še več v 128. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Kitajska želi pred ZDA in Evropo pridobiti vzorec Marsa, nova italijanska raketa, James Webb draži

02.07.2022

Tudi italijanski vesoljski velikan Avio si želi večkratne uporabnosti raket, vesoljski teleskop James Webb bo kmalu izdal prve "polnopravne" fotografije, kitajski vesoljski program je vse bolj velikopotezen ... Vse to in še več v 127. Vesoljskem tedniku.

Stran 2 od 70
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov