Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Aljoša Masten

Vesoljski tednik Slovenski umetnini na Mednarodni vesoljski postaji in vzpon vesoljskega turizma

19.02.2022

Proti Mednarodni vesoljski postaji bosta kmalu izstreljeni deli dveh slovenskih umetnic, obeta se prvi zasebni vesoljski sprehod, Evropa si želi domače vesoljske ladje za prevoz posadje ... Vse to in še več v 118. Vesoljskem tedniku

Vesoljski tednik Planet pri sosednji zvezdi, Slovenci kandidirajo za astronavte, prvi Webbov posnetek

12.02.2022

Nasa je izdala prva posnetka teleskopa Jamesa Webba, nekaj Slovencev se je uvrstilo v drugi krog izbora za evropske astronavte, SpaceX je predstavil napredek v programu Starship ... Vse to in še več v 117. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Prvi fotoni v velikem Webbu, težave s SpaceX-ovimi padali, kitajska vesoljska petletka

05.02.2022

Vesoljski teleskop James Webb je začel usklajevati primarno zrcalo, SpaceX-u se je ponovil zaplet s padalom vesoljske ladje Crew Dragon, Nasa je objavila vizijo konca Mednarodne vesoljske postaje ... Vse to in še več v 116. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik James Webb na cilju, stopnja Falcona 9 bo treščila v Luno, nova podvrsta magnetarja

29.01.2022

Veliki vesoljski teleskop James Webb se je utiril v orbito okoli L2, astronomi naj bi odkrili davno napovedan, a izmuzljiv magnetar, naslovnice medijev polni kos Falcona 9 na poti proti Luni ... Vse to in še več v 115. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Veliki vesoljski teleskop James Webb postavljen, a nevarnosti še ni konec

22.01.2022

Decembra izstreljenemu vesoljskemu teleskopu James Webb gre presenetljivo dobro, zdaj je tik pred ciljem, a čaka ga še aktivacija in umerjanje ključnega dela: znanstvenih instrumentov. To in še več v 114. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Musk o bankrotu SpaceX-a, "povodni konj" na raketi in nove težave SLS-a

04.12.2021

Visoko ambiciozni SpaceX očitno hodi po finančnem robu, Rocket Lab je napovedal novo, nenavadno raketo, ki bo SpaceX-u konkurirala, Mednarodna vesoljska postaja se je znova izogibala vesoljskim smetem ... Vse to in še več v 110. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Incident z Jamesom Webbom, obramba pred asteroidi in novi ruski modul MVP-ja

27.11.2021

Človeštvo je začelo preizkus obrambe pred asteroidi, Rusi so na Mednarodno vesoljsko postajo dodali pristan, Arianespace je nekaj zamočil v povezavi s teleskopom James Webb ... Vse to in še več v 109. Vesoljskem tedniku.

30 dni groze Izstrelitev uspešna: veliki teleskop James Webb je v vesolju, iztegnil je sončne celice

25.12.2021

Na raketi Ariane 5 je bil v vesolje izstreljen teleskop James Webb, v veliko veselje vseh sodelujočih, pa tudi javnosti. Uspešno je razvil panel sončnih celic. Zdaj ga čaka "30 dni" groze: med potovanjem do cilja se mora razgrniti.

Vesoljski tednik Rusija uničila satelit, alarm na MVP-ju in ogorčenje mednarodnih partnerjev

20.11.2021

Ta teden je najbolj zaznamovalo namensko uničenje satelita, ki ga je izvedla Rusija, rekoč, da poteza ni nevarna. A s tem se mednarodni partnerji ne strinjajo ... Vse to in še več v 108. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Bitka za nasledstvo MVP-ja, rekord evropske rakete, znaki planeta v tuji galaksiji

30.10.2021

Astronomi so zaznali znake planeta v galaksiji daleč, daleč stran, vznika vse več projektov vesoljskih postaj, Ariane 5 je opravila pomemben polet, teleskop Hubble je znova v težavah ... Vse to in še več v 106. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Nova zasebna vesoljska postaja, SLS pripravljen, zvoki z Marsa

23.10.2021

Nasa je naposled združila raketo SLS in vesoljsko ladjo Orion, filmska ekipa se je vrnila z Mednarodne vesoljske postaje, ameriški konzorcij snuje zasebno ... Vse to in še več v 105. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Kapitan Kirk šel v vesolje, Lucy gre k trojancem, James Webb v Francosko Gvajano

16.10.2021

Kitajci so začeli drugo odpravo na svojo vesoljsko postajo, William Shatner je poletel v vesolje, začela se je misija Lucy za Jupitrove trojance, vesoljski teleskop James Webb je prispel v Francosko Gvajano ... Vse to in še več v 104. Vesoljskem tedniku.

Stran 4 od 70
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov