Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Aljoša Masten

Vesoljski tednik Voyager 2 odgovarja Zemlji, prvi posnetki slovenskega satelita, 20 let obljudene vesoljske postaje

07.11.2020

Mednarodna vesoljska postaja je že 20 let neprekinjeno obljudena, prvi slovenski satelit je poslal prve posnetke Zemlje in Slovenije, slovenski astronomi so opravili veliko delo pri opazovanju zvezd ... Vse to in še več v 66. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Mrtvak na kometu, 100. polet Falcona in luknja v Mednarodni vesoljski postaji

31.10.2020

Luknjo v Mednarodni vesoljski postaji so začasno zakrpali, nastala pa bi lahko kot posledica trka, rakete Falcon so opravile 100. polet, kitajski Dolgi pohodi 350-ga ... vse to in še več v 65. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Starship dobiva zobe, Kitajci raketoplan, Američani pa kamenje z asteroida

24.10.2020

OSIRIS-REx je pobral vzorec 321 milijonov kilometrov oddaljenega asteroida, a ni šlo vse po načrtu. Vesoljska ladja Starship je dobila tri motorje in nos, Kitajska pa je napovedala razvoj raketoplana ... Vse to in še več v 64. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Pijani kozmonavti, nova tekma med ZDA in Kitajci ter špagetifikacija zvezde

17.10.2020

Kitajska pripravlja supertežko raketo, s katero se namerava kosati z Američani pri tekmi na Mesec, Evropa pripravlja svojega Falcona 9, ESO je ujel razobličenje zvezde ... Vse to in še več v 63. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Arabci hočejo na Luno, SpaceX bi dostavljal tovor naokoli po Zemlji v 1 uri, Rusi kopirajo Falcona 9

10.10.2020

Vesoljski tednik se vrača. Ameriški program vrnitve človeka na Luno do leta 2024 prihaja v odločilne mesece, Rusi bodo skorajda skopirali SpaceX-ov Falcon 9, to podjetje pa bi za ameriško vojsko dostavljalo tovor naokoli po Zemlji.

Znanost in tehnologija Južnokorejski tajfun odnesel izstrelitev slovenskih satelitov

01.09.2020

Izstrelitev prvih slovenskih satelitov na raketi Vega je spet prestavljena. Tokrat je kriv južnokorejski tajfun, ki ogroža delovanje tamkajšnje sledilne postaje.

Vesoljski tednik Poskok ladje za Mars, spektakularna eksplozija in vrnitev Burana

08.08.2020

Prototip vesoljske ladje za Mars Starship je opravil prvi polet in pristanek, Rusi nameravajo obnoviti proizvodnjo raketoplanov, posledice eksplozije v Bejrutu so vidne z vesolja ... Vse to in še več v 60. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Komet maha v slovo, vesoljski metulj in konec marsoletja

01.08.2020

Rusi so opravili redko izstrelitev nekoč slavne rakete, Kitajci nadaljujejo svoj dolgi pohod, medtem ko nas kometni obiskovalec iz oddaljenega Osončja počasi zapušča ... Vse to in še več v 59. Vesoljskem tedniku.

Marsovski rover Perseverance v težavah, a naj ne bi bile resne

30.07.2020

Nasa je proti Marsu izstrelila rover Perseverance (Vztrajnost), ki bo na Marsu iskal znake življenja, proizvajal kisik, s seboj pa bo prinesel še prvi marsovski helikopter. Na poti pa je naletel na težave. Za zdaj kaže, da niso resne narave.

Vesoljski tednik Zadnja priložnost za komet, tri marsovske odprave in najbližje fotografije Sonca do zdaj

25.07.2020

Proti Marsu sta bili izstreljeni dve misiji, tretja je tik pred vrati. Imamo zadnjo priložnost z lastnimi očmi videti repatico Neowise. SpaceX je postavil rekord v ponovni uporabi rakete ... Vse to in še več v 58. Vesoljskem tedniku.

Vesoljski tednik Množično izumrtje zaradi supernove, Starship napreduje, Ariane 5 se vrača

29.08.2020

SpaceX hitro napreduje z razvojem vesoljske ladje Starship, Evropejci so v obratovanje vrnili raketo Ariane 5, izstrelitev dveh slovenskih satelitov bo predvidoma 1. septembra ... Vse to in še več v 61. Vesoljskem tedniku.

Znanost in tehnologija Kitajci začeli drzno odpravo na Mars

23.07.2020

Kitajci so proti Marsu izstrelili trojno odpravo Tianven-1, ki vsebuje orbiter, pristajalnik in rover. Pri tem bodo poskusili izvesti nekaj, česar ni še nihče.

Stran 9 od 70
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov