Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Svenšek

Tema osamosvojitve pri šolskih urah "Učencem želimo prikazati, da ni samoumevno, da imamo svojo državo"

25.06.2023

O osamosvojitvi Slovenije v osnovnih šolah govorijo pri predmetih zgodovina ter domovinska in državljanska kultura in etika. Na zavodu za šolstvo pripravljajo prenovo učnih načrtov, da bodo pridobili čas za obravnavo sodobne zgodovine.

Mednarodna raziskava Upad bralnih dosežkov slovenskih četrtošolcev

16.05.2023

V več državah z vsega sveta so izvedli mednarodno raziskavo bralne pismenosti PIRLS 2021. V Sloveniji je pokazala upad bralnih dosežkov učencev, pa tudi to, da so deklice boljše bralke kot dečki. Minister napoveduje ukrepe za vnovično rast.

Zeleni petek Plut: Prišli smo do zgornje meje obremenjevanja planeta, najti bo treba drugačen način življenja

31.03.2023

"Naša civilizacija je na razpotju, prvič so ogrožene eksistenčne razmere življenja človeške vrste in vseh vrst, ki živijo na tem planetu. Potrebujemo novo, ekohumanistično družbeno ureditev," opozarja Dušan Plut. Analiziral jo je v obsežni monografiji.

Slovenija Nujno potrebujemo delavce iz tujine, a jim ne omogočimo preprostejšega pridobivanja dovoljenj

02.02.2023

Delovne sile v nekaterih panogah kronično primanjkuje. Število vlog za zaposlitev tujcev se je od leta 2016 povečalo za trikrat, težava so dolgotrajni postopki. Trenutna ureditev odvrača in otežuje preseljevanje usposobljenih delavcev, pravijo na GZS-ju.

Knjige Nematerialna zapuščina starodavnega Egipta je očarala tudi svetovno popotnico Almo M. Karlin

18.02.2023

Skrivnostnost egipčanske civilizacije je navdušila svetovno popotnico in teozofinjo Almo Karlin, ki je napisala več krajših zgodb, navdihnjenih z duhovnim izročilom Egipta. Pred leti je zbirka izšla pod naslovom Magične zgodbe starega Egipta.

Časopisne vesti Znamenite najdbe v Egiptu! Kako so pokopavali kralje pred 3000 leti? Grobovi se maščujejo?

04.02.2023

Na Slovenskem so bili ljudje kar dobro obveščeni o velikih senzacionalnih odkritjih v Egiptu, tudi s samo zgodovino Egipta so bili seznanjeni. Navsezadnje je Egipt dežela, ki je zapisana v zgodovinskih učbenikih, predvsem pa v bibličnih vsebinah.

Slovenija Kalvarija tujcev pri pridobivanju dovoljenj: ko se zahtevajo potrdila celo iz Afganistana

26.01.2023

Pridobivanje dovoljenj za tujce v Sloveniji traja zelo dolgo. Na večjih upravnih enotah kopičijo prošnje, kadra je premalo, zakonodaja je preveč rigidna. Prihaja do absurdov, ko se zahteva pridobivanje potrdil celo iz Afganistana, kjer vladajo talibani.

Zdravje Streptokokne okužbe pri otrocih v porastu, a tako tragičnih zapletov, kot so v Veliki Britaniji, ni

07.12.2022

Iz Velike Britanije poročajo, da je zaradi zapletov po okužbi s streptokokom A umrlo devet otrok. Tudi pri nas so streptokokne okužbe trenutno v porastu, učinkovito se jih zdravi z antibiotikom in primera tako hudega zapleta na infekcijski kliniki nimajo.

Izjava v Bruslju Ljudmila Novak: Če bi prišlo do sprememb na vrhu SDS-a, menim, da bi si Slovenija oddahnila

29.11.2022

Po referendumski nedelji se na desnem političnem polu vrstijo pozivi k samorefleksiji. Evropska poslanka Ljudmila Novak je na Twitterju Janezu Janši namignila, naj ob očitnem majanju stolčka vstane in odide, saj da mu bo Slovenija hvaležna.

Ptuj Kaj Ptuj najbolj potrebuje? Obvoznico, arheološki muzej, priložnost za mlade ...

07.11.2022

Kaj županski kandidati na Ptuju vidijo kot prioriteto prihodnjega mandata? Vsem se zdi obvoznica, o kateri je govor že desetletje, prioritetno vprašanje, pa tudi komunalna in cestna infrastruktura ter oživitev starega mestnega središča.

Obletnica Pohoda na Rim Po 100 letih od vzpona fašizma na oblast je slovenska manjšina znova zaskrbljena

28.10.2022

Pred 100 leti se je na tisoče privržencev fašistične stranke Benita Mussolinija zgrnilo v Rim in od kralja Italije zahtevalo predajo oblasti. Fašistično nasilje je dobilo državni okvir. To so še posebej čutili Slovenci v Italiji.

Lokalne volitve 2022 Kako smo volili skozi leta?

12.10.2022

Skozi leta lokalnih volitev v Sloveniji spremljamo, kako vedno več kandidatov za funkcije na lokalni ravni stopa iz okvirov političnih strank, pa tudi volivci raje podprejo kandidate, ki nimajo neposrednega političnega predznaka.

Stran 2 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov