Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Svenšek

Film in TV Pozabljeni grob: zgodba o velikih dogodkih, ki so jih ustvarjali majhni ljudje

27.04.2021

Stavke, nacizem, odporniško gibanje, izdaje, zapori, taborišča, smrti, povojno navdušenje in razočaranje. V zgodbi Hermine Seničar, posameznice v vrtincu prelomnih dogodkov, ki danes nima niti svojega groba, se zrcalijo ključni dogodki nedavne zgodovine.

Dan upora proti okupatorju 80 let OF-a: "Leta 1941 je šlo za to, da Slovenci izginemo"

27.04.2021

Osvobodilna fronta slovenskega naroda (OF) je bila slovenska posebnost v razvoju odporništva, saj česa podobnega ni bilo v nobeni drugi jugoslovanski pokrajini, ob dnevu upora proti okupatorju poudarjajo zgodovinarji.

Odlogi plačevanja posojil "Banke naj aktivno pristopijo k morebitnim težavam posojilojemalcev"

13.04.2021

V prihajajočih mesecih se iztečejo moratoriji za plačevanje posojil, številni pa se zaradi epidemije še vedno spopadajo s finančnimi težavami. Ministrstvo za finance čaka na spremembo evropskih smernic. Če ste v stiski, se zato sami obrnite na banko.

Koščki sestavljanke Ko je šest predsednikov republik neuspešno iskalo mirno pot iz Jugoslavije

11.04.2021

"Srečanje predsednikov na Brdu pri Kranju je ponujalo največ možnosti, da bi se izognili poznejšim vojnam na Balkanu," je prepričan novinar Zoran Medved, ki je poskus razreševanja jugoslovanskega vozla spremljal od blizu.

6. april 1941 80 let od napada na Jugoslavijo, ko so tudi slovensko ozemlje razkosali okupatorji

06.04.2021

Ob zori 6. aprila pred 80 leti je več sto nemških bombnikov nad Beogradom začelo 2. svetovno vojno v Jugoslaviji. Napad je bil nepričakovan, saj se je Hitler edinkrat odločil napasti članico svoje vojaške zveze. Sledilo je razkosanje med več okupatorjev.

Velika noč "Verjamem, da imamo veliko močnejše korenine, kot si predstavljamo"

04.04.2021

Velikonočne praznike tudi letos zaznamuje epidemija, verniki pa jih praznujejo v krogu najbližjih. "Nujni ukrepi distanciranja so pokazali, kje smo najšibkejši, saj drug drugega res potrebujemo, da lahko v polnosti živimo," poudari župnik Jani Družovec.

Svetovni dan spanja Zdravstvene težave, ki sledijo neurejenemu spanju, so lahko resnejše, kot si predstavljate

19.03.2021

Urejeno spanje je za zdravje bistveno, ob svetovnem dnevu spanja opozarjajo strokovnjaki. Če smo kronično neprespani, smo dovzetnejši za pojav demence. Pomanjkanje spanja vodi v debelost, pojav rak debelega črevesa in še kopico drugih zdravstvenih težav.

Gospodarstvo Poslovne priložnosti med koronakrizo: "S februarskega dna smo skočili v višave"

22.03.2021

Številna mlada zagonska podjetja so po prvem šoku zaradi epidemije spremenila poslovne modele, ugotavlja Matej Rus. "Njihovo poslovanje je nato eksplodiralo," dodaja. Da je koronakriza nanje vplivala pozitivno, pravijo tudi na portalu MojMojster.

Novi koronavirus Zdravstvene težave lahko po prebolelem covidu-19 trajajo še mesece

15.03.2021

Strokovnjaki z vsakim mesecem epidemije spoznavajo vedno več obrazov bolezni covid-19. Pri številnih, ki so jo preboleli, opažajo, da imajo tudi po okrevanju še dlje časa posamezne težave: od utrujenosti, motnenj pozornosti pa do resnih fizičnih zapletov.

Predstavnica na svetovnem izboru Najučiteljica Nina Jelen: Učence je treba navdihovati in spoštovati

06.03.2021

"Če se na pravi način lotiš in motiviraš otroke, so lahko navdušeni nad čemer koli. Pomembno je, da jih navdihujemo, spoštujemo in smo njihovi mentorji," o poslanstvu učitelja pravi zmagovalka slovenskega izbora za najboljšega učitelja Nina Jelen.

Novi koronavirus Duševne stiske zaradi epidemije manjšajo odzivnost imunske funkcije

01.03.2021

Dolgotrajno življenje z omejitvami zaradi epidemije in sama bolezen po vsem svetu kažeta posledice tudi v duševnem zdravju ljudi. Ljudje so pod dolgotrajnim stresom, pa tudi pod novimi motnjami, kot je na primer t. i. ZOOM-dismorfija.

30 let Prvo dejanje 'ločitve': resolucija o sporazumni razdružitvi s SFRJ-jem

20.02.2021

Če je slovenska politika tudi po plebiscitu v pogovorih z drugimi republikami še omenjala možnost konfederacije, je kmalu postalo jasno, da ta ideja ne bo prodrla. Skupščina je tako 20. februarja 1991 skoraj soglasno podprla resolucijo o razdružitvi.

Stran 7 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov