Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Slovenija Predlog referenduma za JEK 2 pred poslanci na začetku marca

24.01.2024

Državni zbor bo SDS-ov predlog za razpis posvetovalnega referenduma za izgradnjo drugega bloka Jedrske elektrarne Krško obravnaval na začetku marca. Bodo takrat poslanci tudi že določili dan glasovanja? Ni nujno.

Pripravljalnice? Učenci priseljenci vstopijo v drugačen šolski sistem, med neznane vrstnike in nov jezik

15.01.2024

V osnovnih šolah narašča število učencev, katerih materni jezik ni slovenščina. Njihovo vključevanje v šolski sistem postaja vse večji izziv. Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje idejo o pripravljalnicah zavrača, v nekaterih šolah jo podpirajo.

Slovenija Izraelsko veleposlaništvo organiziralo predvajanje posnetkov Hamasovega napada

10.01.2024

Izraelsko veleposlaništvo je povabilo del poslancev na ogled posnetkov Hamasovega napada 7. oktobra in ga pozneje odpovedalo. Nekdanji diplomat Ivo Vajgl opozarja na enostranskost takšnega dogodka, ki pa še ni razlog za zagovor veleposlanika.

Ekoanksioznost "Ljudje zaradi svoje ekoanksioznosti sprejemajo dramatične življenjske odločitve"

25.12.2023

Aleš Oblak je eden prvih raziskovalcev, ki se pri nas ukvarja z ekoanksioznostjo. Vse več ljudi informacije o podnebni krizi in zavedanje, da ni več enakih zim, snega, da se okolje, kot ga poznamo, spreminja, sili v stisko.

Okolje Zrak pozimi onesnažen manj kot nekoč, a še vedno predstavlja resno tveganje za zdravje

21.12.2023

Po kotlinah še vedno vztraja onesnažen zrak. Počakati bo treba na jugozahodni veter, ki bo najprej zapihal v Murski Soboti in se nato razširil proti Ljubljani. Čeprav je zrak manj onesnažen kot pred leti, predstavlja resno tveganje za zdravje.

Okolje Po avgustovski ujmi je jasno, kako zelo potrebujemo geologe. A stroka ostaja finančno podhranjena.

20.12.2023

Direktor Geološkega zavoda Slovenije Miloš Bavec opozarja, da je geologija že leta kronično podfinancirana. "Žal se to že vse bolj jasno odraža v pripravljenosti Slovenije na izzive zelenega prehoda in soočanje s podnebnimi spremembami."

Gospodarstvo Povprečnemu gospodinjstvu naj bi se strošek omrežnine prihodnje leto znižal

13.12.2023

Novo obračunavanje, ki se uvaja z julijem prihodnje leto, naj bi pravičneje porazdelilo stroške omrežnine. Povprečno gospodinjstvo naj bi imelo nižjo omrežnino, elektrificirana gospodinjstva s toplotnimi črpalkami in električnimi avtomobili pa višjo.

Komentar "Janša za oblikovanje koalicije krvavo potrebuje Logarja"

07.12.2023

Gre za začetek konflikta med najbolj priljubljenim politikom na desnici Anžetom Logarjem in njegovo matično stranko SDS ali za dobro premišljeno igro stranke, ki verjetno najbolje obvlada taktiko političnega boja? Komentar Aleša Kocjana in Borisa Vezjaka.

Pasti potrošništva Črni petek ustvarja iluzijo, da so nakupi racionalni

24.11.2023

S spletnim potrošništvom se je možnost nakupovanja razmahnila na vsako minuto dneva. Nakup v posamezniku vzbudi zadovoljstvo, a se občutek lahko prevesi v krivdo in gnus. Čar nakupovanja je danes predvsem v želji in izbiri pred samim nakupom.

Podnebne migracije "Prikazovati peščico ljudi, ki iščejo boljše življenje v EU-ju, kot grožnjo, je zelo hinavsko"

27.11.2023

"Govor o migrantih služi preusmerjanju pozornosti. Velika večina ljudi, prizadetih zaradi podnebne krize, ne more zapustiti svoje države, temveč se preselijo znotraj regije," pretiran strah pred podnebnimi migracijami zavrača Sarah Walker.

Okolje Delo od doma pripomore k zniževanju izpustov toplogrednih plinov iz prometa

09.11.2023

Vsaka pot, ki je ne opravimo z avtomobilom, prispeva k zmanjševanju izpustov toplogrednih plinov, onesnaženosti zraka in zastojev. Med ukrepi za doseganje ogljične nevtralnosti tako najdemo tudi spodbujanje dela od doma.

Komentar Uroša Esiha in Marinka Banjaca Predsednik vlade mora biti avtoriteta, a ne na račun dialoga v koaliciji

20.10.2023

Se po odstavitvi dveh ministrov v vladi kažejo nove razpoke? Zakaj se zdi, da v ospredje Gibanja Svoboda prihajajo nekdanji člani LMŠ-ja? Bosta koalicijski partnerici zdržali pritisk "menedžerskega" premierja? Komentirata Uroš Esih in Marinko Banjac.

Stran 2 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov