Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Stanje na cestah

Avtorji Larisa Daugul

Direktorica Gozdarskega inštituta Ljudje se na drevesa čustveno navežemo, a na Rožniku pač ne moremo imeti pragozda

08.03.2023

Nike Krajnc je v 75-letni zgodovini Gozdarskega inštituta Slovenije s februarjem postala prva ženska na mestu direktorice. Obžaluje, da niso bili meščani o poseku na Rožniku bolje obveščeni. "Spregledali smo ljudi, ki so čustveno navezani na ta gozd."

Znanost in tehnologija ARRS upravlja občutno večjo količino denarja, nov informacijski sistem še vedno v povojih

07.02.2023

ARRS bo v prihodnjem letu razporejal 400 milijonov evrov, hkrati je še vedno v procesu razvoja informacijske podpore. Vlada medtem načrtuje prestrukturiranje ARRS-ja v ARIS, agencijo za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost.

Zdravje Ali podeljevanje koncesij spodbuja beg družinskih zdravnikov iz Zdravstvenega doma Ljubljana?

02.02.2023

Med letoma 2019 in 2022 je v ZD-ju Ljubljana prenehalo delati 59 družinskih zdravnikov. Na ZZZS-ju menijo, da podeljevanje koncesij, tako v Ljubljani kot v okoliških občinah, lahko sproži še dodaten beg zdravnikov iz ZD-ja Ljubljana.

Zeleni petek Več kot 60 obratov, ki delajo z nevarnimi snovmi, stoji na vodovarstvenih območjih

03.03.2023

V Sloveniji imamo na vodovarstvenih območjih postavljenih 61 obratov, ki pri proizvodnji vključujejo nevarne snovi. Kaj z njimi? Zakonodaja prepoveduje tudi njihovo vzdrževanje, kar lahko za vodo predstavlja še večjo nevarnost.

Zdravje Okužbe dihal in prebavil: v Ljubljani in Mariboru otroški oddelki polno zasedeni

14.01.2023

Na infekcijski kliniki v Ljubljani še vedno obravnavajo veliko otrok z respiratornimi okužbami, v prihodnjih dveh tednih pa pričakujejo vrhunec števila okužb. Na mariborski pediatrični kliniki upajo, da se po decembrskem valu okužb stanje umirja.

Zdravje Manjkajoči antibiotiki naj bi se kmalu vrnili na police lekarn, antiepileptik Rivotril še ne

11.01.2023

Amoksicilin, ki je glavna sestavina antibiotikov Ospamox in Hiconcil, naj bi bil v obliki peroralne suspenzije na trgu spet dostopen v tednu med 23. in 27. januarjem. Najbolj oddaljena je rešitev za zdravilo Rivotril, saj ga primanjkuje tudi v tujini.

Branko Klun "Ključne stvari v življenju se nam še vedno zgodijo onkraj naše moči"

25.12.2022

"Splošno povabilo bi danes bilo: odpreti se za dogodek in se upočasniti. Nič več hoteti nekaj napraviti, obvladovati, si podrejati. Temveč se odpreti, razpoložiti, ustaviti," v prazničnem času predlaga filozof in teolog Branko Klun.

Okolje Zares belega božiča ni bilo že petnajst let, tudi letos ga najverjetneje ne bo

12.12.2022

Statistika potrjuje, da je pri nas snega v nižinah manj kot nekoč. Zares zasneženega božiča tako po podatkih Agencije RS za okolje nismo imeli že petnajst let. Snežna odeja je sicer zelo koristna za rastline, saj jih napaja in varuje pred zmrzaljo.

Gospodarstvo Zakaj se elektrika draži? In kaj ima s tem energetska borza?

07.12.2022

"Če želimo zapolniti primanjkljaj elektrike, se moramo priključiti npr. k Avstriji, kjer je cena 400 evrov na megavatno uro. Če primanjkuje energije v celotni Evropi, so cene pač visoke povsod," pojasnjuje Andrej Gubina s Fakultete za elektrotehniko.

Komentar "Zgodba o RTV-ju je najbolj zaznamovala in motivirala referendumsko dogajanje"

28.11.2022

"Volivce je najbolj motivirala situacija z javno radiotelevizijo, njihova izkušnja pa ni izvirala iz branja novel zakona, temveč spremljanja Televizije Slovenija. Ljudje niso neumni, vidijo politične posledice prevzema televizije," meni Boris Vezjak.

Lokalne volitve 2022 Po izrazitem razvoju občin nastopila volilna apatija

21.11.2022

"Za delovanje države lokalne volitve seveda niso najpomembnejše, a če pogledamo z vidika povprečnega državljana, bi rekla, da so mnogo pomembnejše od predsedniških," meni strokovnjakinja za lokalno samoupravo Simona Kukovič.

Velenje Velenje: Kdaj bi zaprli premogovnik in kako nadomestili vir ogrevanja ter delovna mesta?

10.11.2022

V Velenju se za župana poteguje šest kandidatov, med njimi imata predstavnika le dve parlamentarni stranki. V mestni občini, zaznamovani z energetiko, se kandidati opredeljujejo do zaprtja premogovnika, nadomeščanja vira toplote in delovnih mest.

Stran 5 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov