Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Lokalne novice Nekaj vaščanov ostalo v Vojščici: Zublji trikrat višji od borov, ogenj le še 300 metrov od hiš

21.07.2022

Tadej Rogelja je ostal v Vojščici, ki so jo zaradi približevanja ognja zjutraj evakuirali. V vasi, ki ima približno 230 prebivalcev, vztraja manj kot deset domačinov. Ogenj je oddaljen le še 300 metrov od prvih hiš. Temperatura je 39,5 stopinje Celzija.

Slovenija Železniško omrežje prezasedeno, hromijo ga tudi obsežna prenovitvena dela

21.07.2022

Slovenske železnice so zaradi prezasedenosti tirov v nedeljo za 48 ur povsem ustavile sprejem tujih tovornih vlakov v slovensko železniško omrežje. V torek so se meje za tuje tovorne vlake spet odprle. Dela na omrežju vplivajo tudi na potniški promet.

Slovenija "Povsod, kjer so ljudje, so tudi spori, in spore je treba reševati"

09.06.2022

Dvajset let po tem, ko smo v Sloveniji začeli uvajati mediacijo, je mirno reševanje sporov pri nas vse bolj cenjeno. Sprti stranki s pomočjo mediatorja poiščeta rešitev, kar razbremenjuje delo sodišč in hkrati dviguje kulturo dialoga in reševanja sporov.

Zeleni petek Od kod uvažamo sojo in od kod meso?

03.06.2022

V Slovenijo vsako leto iz Brazilije uvozimo od 300 do 400 tisoč ton sojinih tropin, ki se uporabljajo za krmo živine. Lani smo uvozili skoraj 80.000 ton mesa, večinoma iz evropskih držav.

Slovenija Poslanci 9. sklica državnega zbora: "Veliko nas je novih, a bomo zato še toliko bolj zagnani"

13.05.2022

"Na začetku nas bo čakalo še več dela kot sicer, saj bo treba spoznati vse postopke. Veliko nas je novih, ampak mislim, da bomo zato toliko bolj zagnani," je dejala ena izmed novih poslank in poslancev Tamara Kozlovič iz Gibanja Svoboda.

Komentar prihodnje vladne ekipe "Levica zmagovalka pogajanj." Največje presenečenje Matjaž Han?

12.05.2022

Obširnejša vlada je presenečenje v napornih časih, ko se pričakuje hitro, tekoče in usklajeno delovanje, meni Boris Vezjak. Martin Nahtigal pa v večji vladi vidi predvsem premišljeno zastavljeno trdno večino stranke Gibanja Svoboda.

Zdravje Zakaj postati družinski zdravnik?

14.05.2022

"Veliko nas je, ki z veseljem opravljamo ta poklic in smo navdušeni nad družinsko medicino," je na kariernem kongresu medicinske fakultete dejala družinska zdravnica Ana Perdih. Študente je poskušala navdušiti za specializacijo iz družinske medicine.

Okolje "Če je energija poceni, bomo ljudi težje prepričali, naj z njo varčujejo"

09.05.2022

Andrej Gubina je zagovornik samooskrbnih sončnih elektrarn, a opozarja, da slovensko omrežje "ni pripravljeno na tako masovne spremembe, kot jih pričakujemo". Potrebno je prenove, zato vladni ukrep zamrznitve plačevanja omrežnine ocenjuje kot zgrešen.

Slovenija Marcelu Štefančiču, voditelju Studia City, RTV ni podaljšal pogodbe

28.04.2022

Vodstvo RTV Slovenija voditelju oddaje Studio City Marcelu Štefančiču ni podaljšalo pogodbe, čeprav se oddaja vrača na zaslone 9. maja. "Način, kako to počnejo, je strahopeten. To je streljanje v hrbet," je odločitev vodstva komentiral Štefančič. 

Okolje Je izsekavanje državnih gozdov za pridobivanje kmetijskih zemljišč smiselno?

11.04.2022

Del državnih gozdov je razraščen po zemljiščih, ki so v občinskih prostorskih načrtih definirana kot kmetijska. Vlada predlaga, da bi te gozdove krčili in jih spremenili nazaj v kmetijska zemljišča. Nevladne organizacije temu ostro nasprotujejo.

Zeleni petek Bo EU-ju z novo zakonodajo uspelo zaščititi tropske gozdove pred množičnim krčenjem?

13.05.2022

Evropska unija bo kot prva igralka na mednarodnih trgih z novo zakonodajo skušala zaščititi tropske gozdove pred silovitim krčenjem. Omejila bo namreč uvoz izdelkov, katerih surovine povzročajo množično sečnjo tropskih gozdov.

Znanost in tehnologija Je drobljenje že tako skromnih sredstev res perspektivno za slovensko znanost?

31.03.2022

Predstavniki javnih univerz in raziskovalnih inštitutov se ne strinjajo z dodelitvijo sredstev novoustanovljenemu zavodu Rudolfovo. Borut Rončevič odgovarja, da se jim ni treba opravičevati, ker je vlada prepoznala razvojni potencial zavoda.

Stran 7 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov