Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Scena Video: Razprava dijakov o umetni inteligenci

16.11.2023

Umetna inteligenca prihaja vse bolj in vse hitreje v naša življenja. Kakšne so prednosti in morda pasti njene uporabe smo lahko slišali v razpravi, ki je potekala med srednješolci, profesorjem iz tega področja in podpredsednikom Evropskega parlamenta.

Rastline Taščin jezik, dolg si in brez cveta!

22.11.2023

Taščin jezik je ime rastline, ki jo velikokrat vidimo na okenski polici kakšnega doma. Posebnost te sobne rastline je v tem, da raste kot pokončen "list", ki je precej trd in suličast.

Čist novo Kdo je zmagovalec na Zoom filmskem festivalu?

21.11.2023

Filmski festival v Pionirskem domu postaja vedno bolj odmeven med mladimi filmskimi ustvarjalci v Sloveniji in svetu. Namenjen je spodbujanju in izobraževanju mladih na področju filmskega ustvarjanja. Kdo je slavil letos?

Moje telo Koliko spanja potrebujemo?

13.12.2023

To, da je spanje nujno potrebno za naše telo vemo že vsi, kajne? Koliko pa pravzaprav sploh potrebujemo spanja? Kolikor ur in kdaj je najbolje, da se zbudimo in kdaj, da zaspimo?

Zakaj? Zato! Zakaj z ribiško palico lahko ujamemo ribe?

19.12.2023

Pripomoček, s katerim lovimo ribe, se imenuje ribiška palica. Gre za posebno premišljen izdelek, ki ima trnek, na katerega se riba ujame. Hkrati pa ima ribiška palica tudi vrtljivi del, s katerim ribiško vrvico, ki se imenuje laks, ribič potegne iz vode.

Rastline Kumkvat – te zelo majhne pomaranče

07.11.2023

Kumkvat je zelo zanimiv sadež, ki je na prvi pogled videti kot majhna pomaranča jajčaste oblike. Velik je približno toliko kot oliva. Po okusu bi lahko rekli, da je mešanica med limono in pomarančo, saj je nekoliko kiselkastega okusa. Pojemo ga z olupkom.

Skit TV Zakaj so morski konjički super očetje?

11.12.2023

Pri morskih konjičkih gre za izjemno nenavadno obliko razmnoževanja, saj je samec tisti, ki rodi mladičke. Ti takoj splavajo v morje.

Čist novo Kapa - pravljičen slovenski božični film

19.12.2023

Na božični večer, torej 24. decembra ob 21. uri si boste lahko na TV Slovenija 1 ogledali družinski božični film z naslovom Kapa.

Čist novo Kdo želi postati Firbcolog?

06.11.2023

Fantje in dekleta: če ste stari od 9 do 10 let, ste vabljeni k sodelovanju v oddaji Firbcologi. Iščejo se namreč novi radovedneži, ki bodo stopili pred kamere in v oddaji iskali odgovore na številne zanimivosti. Prijavite se z videoposnetkom!

Scena Omar Naber: "Navdih pride iz življenja samega. Včasih ponoči, včasih na zabavi, včasih v samoti!"

06.11.2023

"Recepta za dobro pesem ni, še bolj skrivnosten pa je recept za hit. Če bi ga kdo odkril, bi postal milijarder in bi vsi glasbeniki pisali le hite. Dobra pesem ni pogoj za hit, prav tako pa ni nujno, da je pesem zares dobra, da postane hit," pravi Omar.

Rastline Eksotična rastlina: strelicija

03.11.2023

Strelicija je eksotična rastlina, ki lahko zraste izjemno visoko. Poznamo sicer več različnih vrst, a skoraj vse v naravi zrastejo kot visoko drevo. Pri nas je popularen le cvet z nekaj listi, ki ga lahko imamo v lončkih kot sobno rastlino.

Čist novo Brezplačna predstava za mlade z naslovom A me slišiš?!?

02.11.2023

Pionirski dom v lastni produkciji vabi na brezplačno predstavo z naslovom A me slišiš?!? Premierna izvedba bo v četrtek, 9. novembra, ob 18. uri v Festivalni dvorani. Gre za interaktivno glasbeno-gledališko predstavo, namenjeno mladim.

Stran 23 od 110
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov