Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Hokej - svetovno prvenstvo elitne skupine: Švica - Kanada, prenos iz Prage

Avtorji Tanja Mojzer

Moje telo Kakšen je pomen umivanja?

30.01.2024

Vrjetno ste se že kdaj vprašali, zakaj se je sploh potrebno umivati? Celotno telo po navadi umijemo vsak večer, obraz in roke pa celo večkrat na dan.

Zakaj? Zato! Zakaj kače menjajo kožo?

28.01.2024

Morda niste vedeli, a kače v celoti občasno zamenjajo svojo kožo. Ko jim zraste nova, staro dobesedno odvržejo kot nekakšno "prozorno vrečko" in se odpplazijo iz nje.

Čist novo Informativa - ko te zanimajo poklici iz prve roke

18.01.2024

Že veš, kateri poklic želiš opravljati? Če ja, je to super, saj se lažje usmeriš. Če pa še ne veš, je smiselno izvedeti čim več o različnih poklicih, da se lahko lažje odločiš. Temu je namenjen brezplačen sejem Informativa, ki bo 19. in 20. januarja.

Rastline Sladki krompir, si res sladek?

06.02.2024

Sladki krompir je, kot že samo ime pove, nekoliko slajši od krompirja, ki smo ga vajeni. Gre za posebno sorto krompirja, ki je prav tako gomolj, kar pomeni, da plodovi zrastejo v zemlji.

Zakaj? Zato! Zakaj se živali bojijo petard in pokanja?

27.12.2023

Med božično-novoletnimi prazniki, še posebej pa na prehodu v novo koledarsko leto, je v nekaterih krajih po svetu organiziran ognjemet. To počnejo tudi posamezniki, in to je čas, ko je živali zelo strah. Zraven tega se zelo onesnažuje okolje.

Moje telo Alergija na gluten

18.01.2024

Poznate koga, ki je alergičen na gluten ali pa ste morda celo vi med njimi? Kot verjetno že veste, ljudje alergični na gluten ne smejo jesti belega kruha, žemljic in mnogih drugih sladic in pekovskih izdelkov. Poglejmo, kaj ta alergija pomeni!

Podkast Jutra ob kavi so še lepša ob kitari - Kikifly

18.12.2023

Mlad in zelo obetaven pevec in glasbenik Kristijan Crnica z umetniškim imenom Kikifly, je nastopil tudi v radijski oddaji Radia Maribor z naslovom Jutra ob kavi so še lepša ob kitari. Navdušil je s svojo karizmo in seveda visokimi toni glasu.

Živali Ptica z imenom kotorna

18.12.2023

Kotorna je redka ptica, ki jo najdemo tudi v Sloveniji. Ima trup, ki je precej izpopolnjen in med klečanjem lahko vanj skrije tudi noge. Tako, da se zdi, da pred nami stoji kepica s pisano glavo in kljunom.

Živali Nandu, podoben si nojem!

07.01.2024

Nanduji so podobni nojem, le da so manjši. Imajo dolge noge in peruti, na katerih izraščajo mehka peresa, ki prepuščajo zrak, zato z njimi ne morejo leteti. Peruti so uporabne pri teku, ko spremenijo smer gibanja.

Rastline Agapant ali afriška lilija

16.12.2023

Imenujemo jo tudi roža ljubezni. V zemlji raste iz čebulice, podobno kot narcise in tulipani. Kar je pri tej vrsti lilije zanimivo je to, da cvetovi nimajo vonja.

Čist novo Oddaja Infodrom z novo podobo

09.01.2024

Oddaja Infodrom je v leto 2024 vstopila z novo grafično podobo. Prva tovrstna oddaja je že bila na sporedu v petek, 5. januarja. Vabljeni. da si jo ogledate in jo spremljate vsak petek ob 15. 50 na TVS 1.

Moje telo Lasulja - lahko si tudi iz pravih las, ne plastike!

06.01.2024

Lasulja je, kot že njeno ime pove, pripomoček, ki si ga nadanemo na glavo. Izhaja iz besede las, saj lahko nadomesti naše lase, ali pa se jim le doda, da izgleda naša frizura bolj zabavna ali kakor koli drugačna (na primer za pusta).

Stran 17 od 107
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov