Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj pozimi ceste posipavajo s soljo?

12.01.2024

Pozimi lahko velikokrat opazimo, da po cestah in pločnikih posipavajo precej velike količine morske soli? Kaj menite je namen soli, ki se pomeša s snegom?

Zakaj? Zato! Zakaj pozimi ceste posipajo s soljo?

12.01.2024

Gotovo ste že opazili, da pozimi zasnežene ceste posipajo s soljo. Zakaj je to pomembno in čemu pravzaprav služi sol na cesti?

Scena Japonski film mnogih nagrad: Zlo ne obstaja

10.01.2024

Film mnogih nagrad na svetovnih filmskih festivalih (tudi na našem Liffu) prihaja na reden program Kinodvora. Gre za zgodbo o odnosih, ekologiji, janponskem podjetništvu, sočutju med ljudmi in še čim.

Zakaj? Zato! Zakaj pleskar pri svojem delu potrebuje zaščitno obleko?

13.02.2024

Kot že iz same besede "pleskar" lahko sklepamo, je to oseba, ki pleska. In kaj potrebujemo za to delo? Seveda barve in pa prostor oziroma "material", na katerega se pleska. Pri pleskanju pa se seveda lahko umažamo ali popleskamo še sebe.

Čist novo Male sive celice odslej ob ponedeljkih in sobotah

09.01.2024

Priljubljena mladinska oddaja Male sive celice bo odslej na sporedu ob ponedeljkih ob 17. 30 na TVS 1. Ponovitev bo vsako soboto ob 9. 45 na TVS 1. Po tej programski shemi bo oddaja prvič na sporedu v ponedeljek, 8. 1. 2024.

Živali Ris, ti velika mačka oziroma zver!

12.02.2024

Ris je na prvi pogled kot nekakšna precej velika mačka. kako tudi en bi bil, saj uradno spada v družino mač in red zveri. Najdemo ga v gozdovih, tudi v Soveniji, čeprav je precej ogrožena živalska vrsta.

Moje telo Nalezljiva bolezen: mikrosporija

11.02.2024

Mikrosporija je zelo nalezljiva bolezen kože in lasišča, ki jo povzročajo glivice. Po lasišču in koži dobimo madeže (žarišča), ki jih je potrebno pokriti z gazo, da se ne prenašajo iz enega dela telesa an drugega.

Scena Mladi vabljeni na EYE Brežice! Prijave do 4. marca 2024!

08.01.2024

Od 6. do 9. junija 2024 bodo v vseh državah Evropske unije potekale Evropske volitve. Mladi pa ste že pred tem datumom vabljeni v Brežice na poseben dogodek na temo, kakšno Evropo si želite. Gre za javen poziv, preverite, kakšni so pogoji!

Moje telo Ko imamo zlomljeno srce

10.01.2024

Ste že slišali, ko je nekdo rekel, da ima zlomljeno srce? Kaj to pravzaprav pomeni? Se naše srce resnično lahko zlomi, kot si na primer pri padcu lahko zlomimo roko? Ali zlomljeno srce pomeni nekaj drugega?

Živali Alpski svizec, debelušček ti!

11.01.2024

Svizec je eden največjih glodavcev. Kot že samo ime družine, v katero je uvrščen, pove, svizec zelo rad ves čas kaj gloda. Zato zna biti precej obilne postave.

Scena Šterkijada - film o jadralcu Juretu Šterku iz oči njegove družine

05.01.2024

Janez Škof je v filmu Šterkijada zaigral izjemno strastnega slovenskega jadralca Jureta Šterka, ki je z majhno jadrnico obšel svet. Ta izjemno drzen podvig je po resnični zgodbi v filmu upodobil njegov sin Igor Šterk.

Rastline Zvonček, obožuješ vlažna tla

10.02.2024

Zvonček je svoje ime dobil po obliki cveta, ki je podoben seveda zvoncu. Gre za rastlino, ki je simbol pomladi, saj zraste ob koncu zime in pričetku pomladi.

Stran 13 od 106
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov