Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Prvič Melani: "Mislim, da česa podobnega na nacionalki še ni bilo!"

30.01.2024

Pri projektu Prvič sodeluje tudi 11 znanih osebnosti. Prisluhnili so pogovorom mladih in jih dopolnili s svojimi izkušnjami. Vprašali smo jih, kako so se imeli na snemanju in kakšno oddajo pričakujejo.

Projekt Digitalno varni Otrokov čas pred zasloni naj bo določen, ogled risank in drugih vsebin pa del družinske rutine

01.02.2024

"Na raznih pametnih napravah so otroci prepuščeni sami sebi in celotnemu spektru sveta, po katerem jadrajo sami. Ne vemo, na kaj bodo naleteli, tam je tudi zelo veliko pasti," je na novinarski konferenci na RTV-ju opozorila pediatrinja Anja Radšel.

Scena O spolnem nasilju, maturitetnih esejih in oddaji Prvič na Kulturnem bazarju 2024

15.03.2024

Celoten Cankarjev dom se bo 20. marca prelevil v Kulturni bazar, ki bo ponujal zelo veliko vsebin, namenjenih otrokom, mladim in vsem tistim, ki pripravljajo vzgojne in izobraževalne vsebine za mlade. Tudi RTV Slovenija bo tam. Preverite, kdaj in kje.

Aktualno RTV vsebine za otroke na Kulturnem bazarju 2024

15.03.2024

Tudi letos se bo RTV Slovenija predstavljala na Kulturnem bazarju, ki bo 20. marca v Cankarjevem domu. Vsebine, ki bodo predstavljene, bodo namenjene mentorjem, učiteljem in pa seveda mladim in otrokom, ki spremljajo radijske in televizijske vsebine.

Živali Kuna belica

08.02.2024

Kuna belica je predstavnica družine kun, ki spadajo med zveri. Svoje ime je dobila po beli dlaki, ki je kot nekakšen oblak pod njenim grlom.

Scena Dan varne rabe interneta 2024: spletno nasilje je velik izziv za vse

26.01.2024

Pri pogovorih z mladostniki na Safe.si delavnicah ugotavljajo, da mladi blažje oblike spletnega nasilja (npr. žaljenje) normalizirajo in ga ne sprejemajo kot nasilje, a jih kljub temu prizadene in se počutijo slabo.

Rastline Travniška kadulja

29.01.2024

Gre za divjo rastlino, ki je v Sloveniji zelo pogosta. Najdemo jo na skoraj vsakem travniku. Cvetovi in listi imajo zdravilne lastnosti. Čaj iz posušenega cvetja lajša prehlad, pomaga pri vnetjih v ustni votlini in v žrelu ter pri ustnem zadahu.

Prvič Brezplačen Prvič v Kinodvoru - Prvi del oddaje o čustvih, spolnosti, dotikih in še čim!

25.01.2024

Oddaja za mlade, ki govori o nepogrešljivih tematikah, kot so poljubljanje, prvi dotiki, prva zaljubljenost, čustva zavrnitve in ljubezenske naklonjenosti, prihaja na zaslone TV Slovenija in podkast Radia Prvi. Vabljeni v Kinodvor na ogled prvega dela!

Prvič Oddaja Prvič ima tudi glasbeni videospot

14.03.2024

Oddaja Prvič, ki je na sporedu na TV Slovenija, podkast pa na Prvem programu Radia Slovenija, ima tudi svojo avtorsko naslovno pesem. Po novem pa tudi videospot. Kot veste, ima oddaja deset delov, vsak ponedeljek jo predstavljamo tudi na portalu Skit.

Moje telo Ste že slišali za bolezen nog, rok in ust?

26.01.2024

Nalezljiva bolezen, ki ima precej nenavadno in preprosto ime, se prenaša s slino in nosno sluzjo. Praviloma se prične z izpuščaji v ustih, ki se nato z dotiki ust razširijo še na noge in roke. Gre za rdečkaste mehurčke na koži.

Scena Maturantje, radijske vsebine na Radio Slovenija so namenjene prav vam!

14.03.2024

Na 1. in 3. programu Radia Slovenija - ARS so za letošnje maturante pripravili vrsto vsebinsko ustreznih oddaj, ki bodo v pomoč maturantom, ki študirajo snov, predpisano za maturo. Vsebine so premišljene in predstavljene na zanimiv način.

Moje telo Kako izgledajo rdeče krvničke pod mikroskopom?

24.01.2024

Rdeče krvničke ali eritrocíti so krvne celice, ki oskrbujejo telo s kisikom. So sploščene celice in velike od 7 do 8 µm, kar je veliko manj od ostalih človeških celic. Jeder nimajo, zato je osrednji del upadel in tanjši. Kako pa izgledajo pod mikroskopom?

Stran 10 od 106
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov