Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Moje telo Notranji organ žolčnik

19.02.2024

Žolčnik ali žolčni mehur je votli organ hruškaste oblike, v katerem se pri vretenčarjih skladišči snov, ki ji pravimo žolč. Ta žolč se sicer skladišči v jetrih. Žolč je v črevesju pomemben za prebavo maščob. Leži na spodnji strani jeter.

Rastline Aglaonema, zelo lepe liste imaš!

18.02.2024

Cvetovi rastline, ki ima zelo nenavadno ime - aglaonema, so skoraj neopazni, zato rastlino vzgajamo v okrasne namene zaradi pisanega listja. Je precej priljubljena sobna rastlina.

Zakaj? Zato! Zakaj se uporablja lasulja?

17.02.2024

Lasulja je pripomoček, ki si ga nadenemo na lasišče. To lahko naredimo iz različnih razlogov - ali samo za zabavo (npr. za pusta, praznovanje rojstnega dne ali kakšno drugo tematsko priložnost), nekateri pa jo uporabljajo tudi zato, ker nimajo svojih las.

Scena Proti razmahu spletnega nasilja z večjo ozaveščenostjo o pravilni rabi spleta

20.02.2024

"V družbi najlažje prepoznamo zgodbo, ko drug na drugega prelagamo odgovornost. To pomeni, če starši pričakujejo, da bo šola reševala vzgojne probleme otrok, šola pričakuje to od staršev," pravi Simon Slokan iz Inšpektorata za šolstvo.

Živali Ste že slišali za kljunače?

16.02.2024

Kljunači so posebne ptice, ki so najbolj znane po svojem dolgem kljunu. Poznamo več kot 90 vrst, živijo pa tudi pri nas.

Moje telo Peta otroška bolezen

15.02.2024

Gre za nalezljivo otroško bolezen, ki jo spremlja značilen izpuščaj. Redkeje ga spremljajo tudi bolečine zaradi vnetja v sklepih.

Rastline Brest, ti pa zrasteš visoko!

14.02.2024

Brest je listnato drevo, ki ga pogosto srečamo v gozdovih ali tudi parkih.

Prvič Tudi za nas je PRVIČ: Pogled v sodobni svet mladostnikov

15.04.2024

Prvič je vznemirljivo! In kar prehitro mine! Težko verjamemo, da je pred nami le še en del projekta, ki ga lahko spremljate tukaj, kjer ste prav zdaj, na TV SLO 2 in še na Prvem programu Radia Slovenija.

Scena Mladi glasbeniki, vabljeni na 17. Glasbeni festival Pionirskega doma

25.04.2024

Mladi, še neuveljavljeni glasbeniki, vabljeni, da do 5. maja 2024 prijavite svojo skladbo na nagradni 17. Glasbeni festival Pionirskega doma, ki se bo odvijal 16. maja 2024 ob 18. uri v Festivalni dvorani.

Čist novo Prebrane celice na sejmu v Bologni

11.04.2024

Ustvarjalci oddaje Male sive celice so na sejmu otroške literature v Bologni v Italiji, predstavili rubriko Prebrane celice, ki je del oddaje Male sive celice, v kateri mladi bralci skupaj z voditelji prebirajo mladinsko literaturo.

Prvič Serija Prvič na Skitu, televiziji in radiu

12.02.2024

Na portalu za mlade Skit si lahko premierno ogledate serijo Prvič, ki govori o intimnosti, odnosih, čustvih, spolni identiteti in še čem. Prva oddaja Prvič šok govori o puberteti, samopodobi, menstruaciji, mokrih sanjah, vzburjenosti in poželenju.

Čist novo Kdo je letos slavil na Poprih?

09.04.2024

Popri je tekmovanje v podjetniških idejah mladih. Gre za nacionalno tekmovanje v podjetniških idejah mladih od 12 do 29 leta starosti, ki tekmovalce izstreli med startupovske zvezde.

Stran 8 od 106
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov