Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Živali Tigrasti komar

11.03.2024

Tigrsti komar je svoje ime dobil po trupu, kjer so podobne majhne lise kot jih vidimo na tigrovi koži. Zanimivo je to, da ti komarji pikajo le podnevi, k nam pa so prišli iz vročih tropskih krajev.

Moje telo Suh kašelj

10.03.2024

Suh kašelj je dražeč, brez izkašljevanja sluzi. Občutek imamo, kot da bi nas kar naprej nekaj dražilo v grlu. Tak kašelj je precej izčrpajoč, moti naš spanec in zmanjšuje apetit.

Rastline SORTA JABOLK: Zlati delišes

09.03.2024

Zlati delišes je sorta jabolk, ki uspeva tudi v Sloveniji in spada med sorte jabolk, ki je tudi najbolj znana za pridelovanje in nakupovanje. Ime je ta sorta dobila po svoji barvi, ki je zelena, ko še jabolka niso zrela, pozneje pa postanejo rumena.

Zakaj? Zato! Zakaj danes praznujemo dan žena?

08.03.2024

Dan žena praznujejo po mnogih državah sveta (okrog 100). Pomeni pa dejstvo, da so ženske enakopravne moškim. Ker v mnogih državah to še vedno niso, smo lahko srečni, da živimo v takšnem okolju, kjer med spoloma vlada enakopravnost.

Živali Kača: Piton

07.03.2024

Piton spada med največje kače na svetu, kljub temu pa je potrebno poudariti, da ne gre za strupeno kačo. Poznamo veliko različnih vrst pitona, okrog 40.

Moje telo Naloga sečnega mehurja

06.03.2024

Danes bomo spoznali organ, ki je v našem telesu izrednega pomena. Poskrbi namreč, da iz telesa odvedemo odvečno vodo. Gre za sečni mehur, kamor se zliva seč, ki ga nato polulamo.

Rastline Sorte paradižnika: črni paradižnik

05.03.2024

Črni paradižnik je posebna sorta paradižnika, ki slovi po izjemno hranljivih snoveh in velja za "kralja antioksidantov" med zelenjavo. Čeprav je črne barve, pa je po okusu podoben rdečemu.

Scena EKOLOŠKI DOGODEK: Trajno je bajno!

29.02.2024

V soboto, 13. aprila, od 10. ure naprej bo v Mladinski postaji Moste potekal prvi dogodek letošnje sezone Trajno je bajno, s katerim podpirajo trajnostne prakse in za okolju in družbi prijaznejše načine življenja.

Zakaj? Zato! Zakaj krompir lupimo?

04.03.2024

V naši navadi je, da krompir, preden iz njega pripravimo določeno jed, olupimo. Zakaj je temu tako? Je olupek resnično neužiten ali je to le stvar navade in z lupljenjem mečemo stran pomembne hranljive snovi?

Živali Krastača, kam boš skočila?

03.03.2024

Krastača je žaba, ki jo prepoznamo po svoji hrapavi in zelo nagubani koži. Je svetlo ali temno rjave barve in izgleda kot bi imela na koži bradavice oziroma mehurčke.

Moje telo Očesna dioptrija

02.03.2024

Veliko otrok, pa tudi odraslih in starejših, nosi očala. Zakaj? Ker slabše vidijo od blizu ali pa od daleč. Temu rečemo, da imamo dioptrijo, saj na očesni leči ne nastaja ostra, ampak zamegljena slika.

Rastline Mangostin - ta prelep eksotičen sadež!

01.03.2024

Mangostin je tropski sadež, ki je značilen za Malezijo. Drevo zraste izredno visoko, tudi do 25 metrov. Sadež je okrogel, podobno kot mandarina. Ko dozori je temno vijolične barve. Pri nas ga zasledimo redko, morda v kakšni bolj založeni trgovini.

Stran 6 od 106
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov