Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Rastline Ste za čaj iz rastline dobra misel?

25.01.2024

Rastlina, ki ima v svetu čajev zelo zanimivo ime - dobra misel, je v kulinariki znana pod imenom origano in se uporablja kot začimba. Najpogosteje jo dodamo na pice.

Zakaj? Zato! Zakaj sipa včasih izpusti črnilo?

24.01.2024

Sipa je zelo posebna morska žival, ki je najbolj znana po tem, da v morje izpusti posebno črnilo, ko se počuti ogroženo. To črnilo je precej močne črne barve in ga sipa izpusti zato, da zmede napadalca. Ta namreč vidi le črn oblak in sipa lahko zbeži.

Nesebično dejanje Celjski dijaki rešili življenje moškemu, ki je doživel srčni napad

08.03.2024

Pet dijakov s Šolskega centra Celje na železniški postaji rešilo življenje 63-letnemu moškemu, ki je doživel srčni napad. Mladi junaki so dobili častni poklon in sprejem pri županu za plemenito delo.

Zakaj? Zato! Zakaj je 8. marec dan žena?

08.03.2024

Dan žena (originalno "Dan delovnih žena") je mednarodni praznik žensk, ki ga v približno 100 državah praznujejo vsako leto 8. marca. Potrebno je vedeti, da ni povsod na svetu tako kot v Evropi in da so ženske v mnogih državah sveta podrejene moškim.

Živali Ruševec - gozdna kura

23.01.2024

Samva ruševca prepoznamo po tem, ker ima na glavi živo rdečo "rožo". Na zgornji strani peruti pa ima široko belo progo. Najdemo ga v gozdu ali njegovem obrobju.

Scena V lesarski panogi primanjkuje kadra, čeprav so možnosti zaposlitve velike

19.01.2024

Na Gospodarskem razstavišču danes in jutri poteka že 15. sejem Informativa. Namenjen je mladim, ki se odločajo o nadaljnjem šolanju in izbiri ustrezne fakultete ali prve zaposlitve. Letos je poudarek na ozaveščanju pri delu v turizmu in lesni industriji.

Moje telo Kakšna bolezen je meningitis?

22.01.2024

Meningitis je bolezen, ki povzroča vnetje možganskih ovojnic. Povzroči zelo močan glavobol, povišano temperaturo in druge težave. Znano je, da za to boleznijo lahko zbolimo, če se na naše telo prisesa okužen klop.

Rastline Avrikelj, ki lahko kuka iz skal

21.01.2024

Če se radi sprehajate po slovenskih hribih, je zelo velika verjetnost, da boste opazili cvetlico z rumenimi cvetovi, ki velikokrat raste kar iz skal. Ta rožica raste skoraj povsod v slovenskih Alpah, pa tudi v višje.

Živali Cvetni pajek, lahko si bel ali rumen!

20.02.2024

Posebnost teh pajkov je, da so beli ali rumeni, kar je odvisno od cveta, na katerem se nahajajo. Zanimivo, kajne?

Zakaj? Zato! Zakaj pozimi skoraj ne vidimo žuželk?

20.01.2024

Pozimi, ko so temperature nižje kot v ostalih letnih časih skoraj ne vidimo nobene muhe, čebele, ose, metulja, mravelj in ostalih žuželk. Kam se tore skrijejo?

Čist novo Ste vedeli, da je 19. januar svetovni dan pokovke?

19.01.2024

Pokovka ali kokice po domače so izredno priljubljena jed pri mladih, najbolj pa jo povezujemo s kinom. Večina kinematografov po svetu namreč prodaja pokovko pred vhodom v kinodvorane. Zato je postala pravi "filmski fenomen", ki je znan po vsem svetu.

Živali Raca mlakarica

19.01.2024

Raca mlakarica, kot že samo ime pove, prebiva ob mlakah. Zelo rada plava in je prepoznavna po svojem pisanem perju in rumenem kljunu. Glavo ima precej živo zeleno, na peruti pa ima tudi perje čudovite modre barve.

Stran 11 od 106
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov