Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj je potrebno jesti raznoliko hrano?

20.03.2024

Prehrana je za naše telo izjemnega pomena. Vpliva na razpoloženje, prebavo in splošno zdravje oziroma imunski sistem. Najbolje je, če jemo hrano, ki je ne moremo uživati surove (npr. krompir, koruza, fižol, meso in podobno) le kuhano v vodi.

Živali Žitna stenica, vso žito boš pojedla!

19.03.2024

Žitna stenica, kot že samo ime pove, je velik sovražnik v prostorih, kjer se shranuje žito. Loti pa se tudi žit, ki še rastejo na travnikih.

Moje telo Črevesne okužbe

18.03.2024

Črevesne okužbe se po navadi pričnejo z bruhanjem in drisko. Blato je tekoče, vsebuje lahko sluz, kajti virusi napadejo črevesne celice in povzročijo njihovo odmiranje. Lahko imamo tudi povišano telesno temperaturo in splošno slabo počutje.

Rastline Bromelija, podoben cvet imaš kot ananas

17.03.2024

Bromelija je eksotična rastlina, ki spada v isto družino kot ananas. Najbolj značilna in poznana je tista, ki ima cvet v obliki malega ananasa. Rastlina nas razveseljuje s svojimi zanimivimi listi in barvnim cvetom, ki je resnilno nekaj posebnega.

Scena Evropski projekt "Mindful motion" za mlade: ko misli, čustva in telo zažarijo v ravnovesju

26.04.2024

Evropski projekt "Mindful motion" je nastal v sklopu projektov Erasmus + in je en teden potekal v Hrvaškem mestu Fužine. Nastal je z namenom, da mladim in njihovim mentorjem pokaže tehnike sproščanja duha in telesa ob današnjem divjem načinu življenja.

Skit TV Aplavzi! - Čuki

08.03.2024

Leta 2015 je Dušan Hren izbral izvajalce slovenske glasbe v oddaji Aplavzi, ti pa so predstavili svoj izbor popularnih skladb.

Čist novo Mladi, prijavite se na rapetek!

12.04.2024

Mladi rapetek je mladinski natečaj s področja hip hop kulture. Svoja hip hop dela lahko prijavite do 22. aprila 2024, zaključna prireditev pa bo 25. maja 2024.

Zakaj? Zato! Zakaj je v bazenih klor?

16.03.2024

Gotovo ste že obiskali kakšne terme, notranji ali zunanji bazen ali pa ga imate celo doma (pravega, zazidljivega ali pa manjšega napihljivega). v vsakem primeru gre za stoječo vodo, ki mora nujno biti ustrezno razkužena, saj se v njej nabirajo bakterije.

Živali Hijena, vsi se te bojimo!

15.03.2024

Hijene živijo v stepah in savanah, ki je področje z malo dreves in kjer so temperature precej visoke. Znane so po svoji veliki napadalnosti, saj si velikokrat podredijo živali, ki so sicer veliko manjše od njih. So prave zveri, strah in trepet mnogih.

Moje telo Potovalno zaprtje

14.03.2024

Se vam je že zgodilo, da ste se nekam odpravili na počitnice, na primer na morje, na smučanje, v toplice, k prijateljem, dedku, babici na šolo v naravi ali kamor koli drugam in nikakor niste mogli na veliko potrebo? No, temu rečemo potovalno zaprtje.

Rastline Liči, ta eksotičen sadež!

13.03.2024

Liči je zelo zanimiv tropski sadež, ki uspeva v Aziji, Indoneziji, Maleziji in podobnih tropskih predelih. Ko dozori, je lupina rdečkaste barve, v notranjosti pa se skriva belo sočno in sladko meso, polno vitaminov.

Zakaj? Zato! Zakaj pravimo, da se danes ptički ženijo?

12.03.2024

12. marec v Sloveniji imenujemo gregorjevo. Za ta dan pravimo, da se ptički ženijo oziroma, da je slovensko valentinovo. Na ta dan, ko je god Svetega Gregorja, je pa tudi običaj, da se po Gradaščici v Ljubljani spuščajo gregorčki.

Stran 5 od 106
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov