Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj je danes dan šaljivcev?

01.04.2024

"Mami, a veš, da sem danes videl, kako makaroni rastejo na drevesu? Pa to ni bilo božično drevo, ampak čisto pravo drevo!" No, tako nekako si lahko privoščite, da "nahecate" vaše najbližje! 1. april namreč velja za dan smeha in potegavščin.

Živali Morska kumara

31.03.2024

Morska kumara spada v skupino brizgačev in iglokožcev. Razširjena je skoraj v vseh morjih, bivajo pa predvsem v globljih predelih, na morskem dnu. Ne reče se ji zaman kumara, saj po obliki dejansko spominja na poletno zelenjavo – kumarico.

Moje telo Škiljenje: zakaj in kako ga pozdraviti?

30.03.2024

Če oseba škili, to prepoznamo po tem, da očesi nista "poravnani" ob gledanju v določeno smer. Eno oko se nagiba v levo, drugo pa bolj v desno smer. Škiljenje je lahko prirojeno ali pa nastane kasneje. Pogosto se pojavi v otroštvu, a se lahko pozdravi.

Rastline Navadni zimzeleni

29.03.2024

Navadni zimzeleni je zanimiva rastlina z vijoličnimi cvetovi. Opazimo jo predvsem v listnatih ali mešanih gozdovih in na obrobjih gozdov. Pogosto je tudi okrasna rastlina.

Zakaj? Zato! Zakaj ptice lahko letijo?

28.03.2024

Gotovo ste si že kdaj zaželeli ali pa ste razmišljali, kako je sploh mogoče, da ptice lahko letijo. Preprosto hodijo po tleh kot mi, če želijo pa razprejo krila in poletijo daleč daleč stran.

Živali Posnemalci, tanki ste kot nitke!

27.03.2024

Zelo nenavadne živali, ki so videti, kot da bi bile sestavljene iz nitk, spadajo v isto skupino kot paličnjaki in živi listi. Posnemalci je njihovo slovensko ime, sicer pa se v latinščini imenujejo "prikazni".

Zakaj? Zato! Zakaj je 1. april dan norcev?

01.04.2024

Danes je 1. april, ki je najbolj znan po tem, da si lahko koga privoščimo in mu pripravimo kakšno neslano šalo. Še najbolje je, če je zaigrana tako, da oseba, ki ji je šala namenjena, sprva ne ve, da gre za šalo, ampak da nam verjame.

Moje telo Bolezni kože: Alopecija

26.03.2024

Alopecija je stanje, s katerim označujemo čezmerno izpadanje dlak po vsem telesu. Gre za motnjo oziroma prekinitev običajnega procesa rasti dlak. To velja za lase, obrvi in dlake drugod po telesu (pod pazduho, na rokah in nogah).

Rastline Volčja jagoda, zelo strupena si!

25.03.2024

Volčjo jagodo najdemo najpogosteje v gozdu. Je zelo posebna rastlina, ki ima okrogel moder plod, na prvi pogled precej podoben borovnici. A pozor: ravno ta modra "bunkica" je zelo strupena, zato se rastline nikar ne dotikajte.

Zakaj? Zato! Zakaj nas elektrika lahko strese?

24.03.2024

Električen tok je lahko za človeško telo izjemno nevaren, če na kakršen koli način dospe v naše telo. To se lahko zgodi na primer ob udarcu strele, blizu kakšnega električnega transformatorja, lahko pa tudi ob uporabi kakšnega električnega aparata.

Živali Rak vitičnjak

23.03.2024

Raki vitičnjaki so tisti, ki živijo pritrjeni na skalo ali kakšno drugo podlago in imajo v primerjavi z drugimi raki zelo spremenjeno telesno zgradbo. Na prvi pogled izgledajo kot nekakšne "čudne školjke", zato jih spoznajmo pobliže.

Rastline Tropske palme, ve pa res zrastete visoko!

21.03.2024

Palme so tista drevesa, ki zrastejo neverjetno visoko, tudi do dva tisoč metrov, kar je neverjetna višina. Poznamo ogromno različnih vrst, na plamah rastejo tudi kokos in banane, sicer so pa najbolj znane tiste, na katerih ne raste nobeno sadje.

Stran 4 od 106
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov