Foto:
Foto:
Kdo bo nasledil papeža Janeza Pavla II.?
Vlada predlaga spremembe zakona o RTV Slovenija.
Britanski prestolonaslednik princ Charles se je drugič poročil.
Celjanom z mlado ekipo ni uspelo.

Romarji so se ves teden zgrinjali v Vatikan, v petek pa je samo v Rimu pogreb spremljalo od dva do tri milijone ljudi. Prišli so tudi vsi pomembni svetovni voditelji. Visoki predstavniki slovenske Cerkve in države so poudarili velik pomen papeža za Slovenijo. Petek je bil v Sloveniji razglašen za dan žalovanja s triminutnim molkom ob 10. uri

Konklave, na katerem bodo kardinali volili novega papeža, se bo začel 18. aprila. Kardinali do takrat ne bodo dajali javnih izjav.

V dneh, ko je bila medijska pozornost usmerjena v Vatikan, je vlada razrešila direktorja policije Darka Anželja in za vršilca dolžnosti imenovala Bojana Potočnika. V začetku tedna je vlada potrdila novega direktorja Slovenske odškodninske družbe Marka Pogačnika.

V petek je minilo 15 let od prvih večstrankarskih volitev v Sloveniji.

Ministrstvo za kulturo pa je predstavilo predlog zakona o RTV Slovenija, ki predvideva spremembe v pristojnostih in sestavi vodstva. Novinarji in stroka predlogu nasprotujejo, saj menijo, da ogroža neodvisnost nacionalnega medija.

Plače javnih delavcev se bodo 1. julija dvignile za 2 odstotka.

V tednu, ko je bil svetovni dan Romov, so se nadaljevali pogovori na OŠ Bršljin. Tokrat so en dan pri pouku manjkali romski otroci.

V senci papeževe smrti je svet obšla novica o smrti 82-letnega monaškega kneza Rainierja. Oblast je že prevzel njegov sin princ Albert.

V soboto sta se poročila britanski prestolonaslednik princ Charles in Camilla Parker Bowles. Kraljica je prišla le na cerkveni blagoslov.

Kurdski voditelj Džalal Talabani je v četrtek prisegel za novega iraškega predsednika, v soboto pa sta ob množičnih protestih minili dve leti od padca Bagdada.

Cena nafte je dosegla nov rekord. Na newyorški borzi je v ponedeljek sod nafte prvič v 26 letih stal več kot 58 dolarjev, na londonski pa več kot 57 dolarjev.

Rokometašem Celja je načrte za finale Lige prvakov prekrižala Barcelona. Španci so doma zmagali s petimi goli prednosti (31:26).

V samo štirih tekmah pa se je odločilo državno prvenstvo v hokeju. Po 11 letih je pokal odšel na Jesenice.



Oglejte si tudi Utrip in Zrcalo tedna.