Foto:
Foto:
Jernej Pavlin je priznal napako in odstopil.
Skupina G-8 obljublja lepše čase za afriško celino.
Ratko Mladić naj bi bil že zelo blizu Haaga.

Hrvaški mediji srečanju niso namenili posebne pozornosti, kljub uradnemu zanikanju pa je prijateljsko vzdušje zmotil predlog Marjana Podobnika iz sicer koalicijskega SLS-a, da naj Slovenci o vstopu Hrvaške v EU odločajo na referendumu.

Premier Janez Janša se je isti dan v Bruslju pogovarjal o luksemburškem predlogu evropske finančne perspektive.

V sredo je zaradi spornega navodila o neposredovanju informacij tedniku Mladina odstopil vladni predstavnik za stike z javnostjo Jernej Pavlin. Pojasnil je, da je šlo pri navodilu za napako.

Vlada obljublja, da bo Slovenija dobila dvakrat toliko sredstev kot sedaj, opozicija pa ji očita, da vlada sploh ni predstavila pogajalskih izhodišč.

Največja opozicijska stranka se je v preteklem tednu sicer ukvarjala predvsem sama s seboj. Izstopilo je več članov mestnega svetniškega kluba LDS-a v Ljubljani, med njimi tudi Roman Jakič, ki je odstopil tudi kot generalni sekretar stranke. Anton Rop zaenkrat ne namerava odstopiti s položaja predsednika in trdi, da ni nevarnosti razpada.

Nadzorni odbor Sklada kmetijskih zemljišč je pregledoval dokaze o domnevnih zlorabah predsednice sklada Marje Majer Cuk in jih predal kriminalistom.

Vzroki tragedije na Celovški cesti v Ljubljani še niso znani, policija pa je ovadila oba voznika.

Za najrevnejše države sveta prinaša upanje dogovor finančnih mnistrov skupine najrazvitejših G-8, po katerem bi revnim odpisali dolg v višini 40 milijard dolarjev.

V Srbiji so aretirali več pripadnikov paravojaške enote Škorpijoni, ki je sodelovala pri pokolu Muslimanov v Srebrenici.

V Rim se iz ujetništva v Afganistanu že vrnila italijanska humanitarna delavka Clementina Cantoni, v Iraku pa so izpustili francosko novinarko Florence Aubenas.

Ameriški odposlanec Nicholas Burns je izjavil, da so dnevi generala Ratka Mladića na prostosti šteti. Tudi mediji so poročali, da naj bi bili skrivališče Mladića znano.

12. dirko po Sloveniji je dobil Poljak Przemyslav Niemiec, ki si je odločilno prednost pridobil na kraljevski etapi na Vršič.

Košarkarji Uniona Olimpije so v podaljšku dobili tretjo tekmo končnice državnega prvenstva v košarki proti Geoplinu Slovanu. V zmagah vodi Olimpija z 2:1.