Jeseničane je pestila neučinkovitost. Foto: BoBo
Jeseničane je pestila neučinkovitost. Foto: BoBo
Olimpija
Olimpija je na Jesenicah igrala brez udarnih mož iz Lige Ebel. Foto: BoBo
Hokejisti Olimpije zmagali v Podmežakli

Zmaji, ki niso nastopili z najmočnejšo postavo, so pred približno 2.000 gledalci povedli v 7. minuti, ko je Jaka Zdešar izkoristil kazenski strel. Jeseničani so bili v nadaljevanju boljši nasprotnik, a jim ni uspelo premagati vratarja Aleša Sile, verjetno igralca tekme pri zeleno-belih.

Rajsar in Podrekar za preobrat
Tako je bilo vse do 42. minute, ko je Sašo Rajsar po podaji Mihe Brusa izza vrat le izenačil. Zadetek je dal krila železarjem, ki so štiri minute pozneje dosegli še drugi gol. Podal je Nik Pem, pred vrati Sile pa je plošček v mrežo preusmeril Jaka Podrekar.

Leber dosegel zmagoviti gol
Olimpija je izenačila v 50. minuti. Nejc Berlisk je sprožil z modre črte, Jure Pavlič je odbil plošček, a le do Luke Kalana, ki ga je poslal pod prečko vratarja Jureta Pavliča. Ljubljančani so v 54. minuti dosegli tretji, zmagoviti gol. V gneči pred vrati je plošček prišel do Roka Leberja, ki ga je nato z bekhendom poslal med nogami Pavliča v mrežo. Jeseničani so dobro minuto pred koncem zaigrali brez vratarja, kar je kaznoval Aljaž Uduč, ki je s polovice igrišča poslal plošček v prazna vrata za 4:2.

Sotlar: Zaslužena zmaga
"Super je bilo. Za nas mlade je seveda vrhunsko igrati na derbiju pred toliko navijači. Borili smo se, metali pod ploščke, zadeli smo štirikrat, kar je bolje kot v Ligi Ebel. Morda nekaj ljudi ni verjelo, da lahko z mlado ekipo premagamo Jeseničane, a smo dokazali, da smo 'poborbali', kot je treba, zmaga pa je bila zaslužena,"
je tekmo ocenil ljubljanski napadalec Jure Sotlar.

Rekelj: Pokopala nas je neučinkovitost
"Mislim, da je bila v prvih dveh tretjinah ključna naša neučinkovitost, v zadnji pa preveč izključitev. Z motivacijo ni bilo težav, ne glede na to, s kakšno postavo pride Olimpija, je na Jesenicah to vedno magnet. Tudi navijači so se zbrali v lepem številu, čeprav so vedeli, da ne bo v polni postavi. Seveda takšen derbi vpliva na psiho, morda je bila želja tudi prevelika, morda tudi zaradi tega neučinkovitost v prvih dveh tretjinah,"
pa je dejal trener domačih Gorazd Rekelj.

HOKEJ NA LEDU
DRŽAVNO PRVENSTVO
SIJ ACRONI JESENICE - TELEMACH OLIMPIJA
2:4 (0:1, 0:0, 1:3)
2.000; Rajsar 42., Podrekar 46.; Zdešar 7., Kalan 50., Leber 54., Uduč 59.

TRIGLAV KRANJ - MARIBOR
8:2 (6:0, 1:1, 1:1)
Olimpija in Jesenice 12, Triglav 9, Bled, Slavija in Celje po 3, Maribor 0 točk.

Za državno prvenstvo štejejo tudi medsebojne tekme moštev iz Lige INL.

Hokejisti Olimpije zmagali v Podmežakli