Stadion Pierra Mauroyja je bil poln na finalni tekmi in tudi na vseh tekmah Francije. Foto: www.alesfevzer.com
Stadion Pierra Mauroyja je bil poln na finalni tekmi in tudi na vseh tekmah Francije. Foto: www.alesfevzer.com

Izvedba EP-ja v štirih državah in na petih različnih prizoriščih je bila za Fibo Europe zadetek v polno. Že po predtekmovanju in osmini finala so navijači dvorane napolnili v rekordnem številu.

Predtekmovanje v Zagrebu, Montpellieru, Rigi in Berlinu ter prvih osem tekem končnice v Lillu je pritegnilo skupno 560.000 gledalcev. To je bil precejšen napredek v primerjavi s prejšnjimi tekmovanji, leta 2013 v Sloveniji so jih našteli 328.000, leta 2011 v Litvi pa 357.000.

Stadion Pierra Mauroyja v Lillu, ki je med EP-jem začasno postal dvorana, je za dvoboj med Španijo in Litvo sprejel rekordnih 27.372 navijačev.

Rekorde so pri Fibi Europe lahko dosegli tudi zato, ker so po novem na EP-ju štirje gostitelji predtekmovanja. Ti seveda pritegnejo največ gledalcev, v posameznih državah lahko izberejo največje dvorane, dodatno pa je za večje število gledalcev poskrbela še možnost, da so sogostitelji EP-ja izbrali po enega tekmeca. Večinoma so se odločili za sosede (Hrvaška za Slovenijo ali Latvija za Litvo), ki so nato tudi dodobra napolnili velike dvorane.

Fiba Europe je sporočila, da si je 60 tekem predtekmovanja ogledalo 410.000 navijačev.