Bruno Najdič ni bil najbolj zadovoljen z igro svojih varovank, ki pa so vseeno dobile uvodno finalno tekmo. Foto: www.alesfevzer.com
Bruno Najdič ni bil najbolj zadovoljen z igro svojih varovank, ki pa so vseeno dobile uvodno finalno tekmo. Foto: www.alesfevzer.com
Nova KBM, Calcit
Igra ni bila na vrhunski ravni, saj sta si ekipi privoščili preveč napak, pešal pa je zlasti sprejem. Foto: www.alesfevzer.com

Gostje so v uvodnih minutah prvega niza imele nekaj težav s sprejemom, gostiteljice so znale to unovčiti, dosegle nekaj točk zapored in povedle 14:10. Trener Kamničank Gašper Ribič je vzel pol minute odmora, a se stanje na igrišču v nadaljevanju tekme ni spremenilo. Po asu Marine Kaučič in že šesti točki Ize Mlakar je prednost Mariborčank narasla na 18:12. Ribič je posegel tudi po menjavah, ki pa niso prinesle želenega učinka. Gostiteljice so povedle z 21:13, nato malo popustile (23:19), a preobrata ni bilo.

Gorenjke so drugi niz začele bolj odločno. Če so imele v prvem nizu težave s sprejemom gostje, so jih v drugem imele gostiteljice. V zanimivi končnici je mariborska ekipa povedla z 20:18, toda kamniški vrsti je uspel preobrat, pri izidu 22:22 so z blokom osvojile dve točki zapored (22:24), Lana Ščuka pa je s 25. točko poskrbela za izenačenje v nizih.

Mariborske odbojkarice so na začetku tretjega niza pokazale popolnoma drug obraz. Zaigrale so bolj zbrano, odločno in zanesljivo, njihovi začetni udarci so povzročali veliko težav igralkam na drugi strani mreže in posledica take igre je bilo vodstvo 11:5. Po odličnih servisih Sara Najdič je bilo 21:15, a se Gorenjke niso predale, prepolovile so zaostanek, v ključnih trenutkih pa so morale priznati premoč mariborske vrste.

Izjemen preobrat Mariborčank v končnici
Četrti niz je spet prinesel spremembo na igrišču. Gostje so začele silovito, pri njihovem vodstvu 5:1 je bil Najdič primoran vzeti polminutni odmor. Ob bledi igri Mariborčank v polju, zlasti pa ob slabem sprejemu so povišale vodstvo na 12:6. V napadu se je zaustavilo tudi Mlakarjevi. Ob drugem tehničnem odmoru so gostje imele pet točk naskoka, nato pa prednost povišale na domala nedosegljivih sedem točk (15:22). Mariborčanke so po začetnih udarcih Anite Sobočan osvojile šest točk zapored, dve tudi z blokom Saše Planinšec, nato jim je uspel preobrat z vodstvom 24:23, zmagovito točko pa je dosegla Mlakarjeva.

"Vsaka tekma proti Calcitu je zahtevna in vesel sem, da smo zmagali. Zaradi pomembnosti tekme je bilo v igri precej napak, toda v odločilnih trenutkih je prišla do veljave naša večja želja po zmagi. Napake s tokratne tekme bomo v Kamniku skušali popraviti," je povedal trener Nove KBM Branika Bruno Najdič.

"Zadovoljen sem z igro naših deklet. To, kar se je zgodilo v četrtem nizu, se ne bi smelo, toda zaradi tega igralkam ne zamerim. Imeli smo priložnost za izenačenje v nizih, zapravili smo jo in lahko le čestitam Mariborčankam za zmago. Upam, da bomo na drugi tekmi imeli več sreče," je razložil trener Calcita Ribič.

1. DOL (Ž), finale, prva tekma:
NOVA KBM BRANIK - CALCIT VOLLEYBALL 1:0
3:1 (19, -22, 20, 23)

Nova KBM Branik: Mlakar 28, Blagne, Ammerman 9, Kaučič 6, Ajnihar, Sužnik, Čeplak, M. Planinšec, Najdič 5, S. Planinšec 12, Sobočan 12, Pintar 2, Eržen.

Calcit Volleyball: Kranjc 1, Barnes 10, Božič, Kregar, Borko 1, Vrhovnik 1, Igličar 15, Kučej 8, Hribar 2, Jerala, Ščuka 13.

Druga tekma bo 4. aprila. Igrajo na tri zmage.




1. DOL (M), četrtfinale, druge tekme:
Fužinar Metal Ravne - ACH VOLLEY 0:2
0:3 (-11, -18, -17)

Lunos Maribor - CALCIT VOLLEYBALL 0:2
0:3 (-18, -19, -13)

Astec Triglav - SALONIT ANHOVO 0:2
0:3 (-17, -23, -21)

KRKA - PANVITA POMGRAD 1:1
3:0 (23, 27, 28)

Tretja tekma:
PANVITA POMGRAD - Krka 2:1
3:0 (21, 26, 22)

Igrali so na dve zmagi.