Veselje nogometašev Norwicha na zelenici Wembleyja. Foto: Reuters
Veselje nogometašev Norwicha na zelenici Wembleyja. Foto: Reuters

ed angleško nogometno elito.

V izjemno živahnem začetku sta se na obeh straneh zatresla okvirja vrat. Najprej je Norwichev Bradley Johnson stresel prečko, za tem pa na drugi strani okvir vrat zadel še Jelle Vossen. V 12. minuti pa se je mreža prvič zatresla. Napako je naredil branilec Daniel Ayala. Žogo je ukradel Cameron Jerome in popeljal Norwich v vodstvo.

Le tri minute pozneje so kanarčki povišali prednost, ko je po lepi kombinaciji zadel Nathan Redmond. Po zaostanku se varovanci Aitorja Karanke niso pobrali. Resneje so zapretili šele ob koncu tekme, a je po strelu Ayale dobro posredoval Lewis Grabban.

Zmaga Norwicha, ki ga je prerodil Alex Neil, je vredna kar okrog 120 milijonov funtov, kolikor v sezoni približno prinaša uvrstitev v elitno Premier ligo, v katero se poleg Norwicha selita tudi Watford in Bournemouth. Izpadli pa so Queens Park Rangers, Burnley in Hull City. Middlesbrough sicer že šest let neuspešno lovi vrnitev v Premier ligo.


Kvalifikacije za Premier ligo, Wembley:
Middlesbrough – NORWICH CITY 0:2 (0:2)
85.656; Jerome 12., Redmond 15.

Middlesbrough: Konstantopoulos, Whitehead (46./Nsue Lopez), Ayala, Gibson, Friend, Clayton, Leadbitter, Adomah, Vossen (80./Garcia Martinez), Tomlin, Bamford.

Norwich City: Ruddy, Whittaker, Martin, Bassong, Olsson, Redmond (87./O'Neil), Howson, Tettey, Johnson, Hoolahan (75./Dorrans), Jerome (74./Grabban).

Sodnik: Mike Dean