Lucija Krkoč (v sredini) je dosegla največji uspeh v karieri. Foto: MMC RTV SLO
Lucija Krkoč (v sredini) je dosegla največji uspeh v karieri. Foto: MMC RTV SLO

17-letni Renner je z osebnim in slovenskim mladinskim rekordom ugnal Šveda Melkerja Svarda Jacobssona (5,15 m), medtem ko je bil tretji Američan Jacob Blankenship (5,05 m).

Pričakoval medaljo, ne pa tudi zlato
"Moj današnji nastop je bil zelo dober. Tehnično sem delal dobre skoke, pa tudi psihično sem se dobro pripravil na konkurenco. Z dobrimi skoki je bilo vse skupaj tudi lažje storiti. Kaj več bi težko napravil. Pričakoval sem medaljo, ne pa tudi zmage. Zelo sem zadovoljen. Verjel sem vase in v uspeh. Verjamem tudi, da lahko konstantno tudi v prihodnje izboljšujem svoje rezultate," je dejal Renner.

"Na svoji največji tekmi v dosedanji karieri je izpolnil cilj in osvojil medaljo. Predvidevanja za nadaljevanje njegove kariere pa so nehvaležna. Vse bo odvisno morebitnih od poškodb in drugih dejavnikov, palica je tudi draga atletska disciplina. Če pa pogledam konkurenco, ocenjujem, da bi lahko kdaj preskočil tudi 5,80 metra. Seveda pa bo ta razvoj šel postopoma in omenjena višina je cilj za olimpijske igre leta 2016 v Riu da Janeiru. Če bo to storil tam v Braziliji, bo to zelo velik uspeh in mogoče celo blizu boja za visoka mesta na OI," pa je Rennerjev nastop ocenil njegov trener Milan Krajnc.

Uspešno je na prvenstvu nastopila tudi Eva Vivod (Poljane Maribor), ki je bila 7. julija v finalu meta kopja deseta (44,26 m).

Krkočeva bronasta na EP-ju
Lucija Krkoč
je na evropskem prvenstvu v gorskih tekih v turškem mestu Bursi osvojila bronasto medaljo na 8,5 km. Zmagala je Švicarka Martina Strahl pred Italijanko Antonello Confortolo Wyatt.

"To je bila doslej moja najpomembnejša tekma in največji uspeh, odkar tekmujem. Zelo sem zadovoljna, še posebej, ker sem odličje dosegla v teku navzgor. Uspeh je tudi zadoščenje za vsa vlaganja doslej in spodbuda za naprej," je bila zadovoljna Krkočeva. Študentko tretjega letnika fakultete za šport letos čakata med pomembnejšimi tekmami še SP v gorskem teku in konec leta EP v krosu v Velenju. V prihodnje se želi posvetiti tudi maratonu z željo po nastopu na olimpijskih igrah v Riu da Janeiru v Braziliji (2016).