Jeremy Mathieu je zadnjih pet let bil steber obrambe Valencie, zdaj pa bo to moral postati pri Barceloni. Foto: Reuters
Jeremy Mathieu je zadnjih pet let bil steber obrambe Valencie, zdaj pa bo to moral postati pri Barceloni. Foto: Reuters

"Mathieu bo podpisal pogodbo s FC-jem Barcelona za prihodnje štiri sezone z možnostjo podaljšanja," so zapisali pri Barceloni v uradni objavi prestopa.

Najvišja odškodnina za prekaljenega branilca
Z najdražjim nakupom branilca starega 30 let ali več skuša katalonski nogometni velikan zapolniti vrzel po tekmovalnem slovesu Carlesa Puyola. Čeprav se Mathieu ni uveljavil v francoski članski reprezentanci, zbral je le dva nastopa, pa se je v klubski karieri izkazal na levem boku in mestu osrednjega branilca.

"Zdaj imam priložnost, da zaigram za največji klub na svetu. Uresničila se mi je želja," je dejal Mathieu, ki je predtem igral za francoski ekipi Sochaux in Toulouse, nato pa se je leta 2009 preselil v Valencio. Iz Barcelone so sporočili, da so poleg pogodbene vsote zapisali tudi odkupno klavzulo ob morebitni predčasni prekinitvi štiriletnega dogovora v vrednosti 50 milijonov evrov.

Peta okrepitev za prevetritev Barce
Prenova moštva pod novim trenerjem Luisom Enriquejem se tako nadaljuje, kar je bilo po sezoni brez ene same osvojene lovorike logičen korak. Barcelono so tako pred Jeremyjem Mathieujem že okrepili napadalec Luis Suarez, vezist Ivan Rakitić ter vratarja Marc-Andre ter Stegen in Claudio Bravo. Na drugi strani sta klub že zapustila vezist Cesc Fabregas (Chelsea) in Alexis Sanchez (Arsenal).