Jan Oblak se je v Madridu odlično znašel. Foto: EPA
Jan Oblak se je v Madridu odlično znašel. Foto: EPA

23-letni Škofjeločan, ki je v klub prišel poleti 2014 iz Benfice za 16 milijonov evrov odškodnine, je imel že predtem pogodbo s "colchonerosi" do leta 2020. Zdaj pa je zvestobo Madridčanom obljubil še za leto več. Hkrati sta se mu bržkone povišali tudi plača in odkupna klavzula. Po prejšnji pogodbi je ta znašala 45 milijonov evrov.

Oblak pokazal svoj talent
186 cm visoki Oblak je v dobrem letu dni branjenja za Atletico postal eden ključnih mož zasedbe Diega Simeoneja in eden najboljših vratarjev v Evropi.

V letošnji sezoni je 23 krogih La Lige prejel vsega 11 golov in kar 14-krat ohranil mrežo nedotaknjeno, s čimer vodi med vratarji v najboljših evropskih ligah. Sočasno je po odstotku obramb že vso sezono med vodilno peterico čuvajev mrež. Skupno ima Oblak v sezoni in pol za seboj točno 50 nastopov v dresu Atletica Madrid, pri čemer je kar 29-krat ostal nepremagan, prejel pa vsega 32 golov.

Atletico v osmini finala s PSV-jem
Atletico je po 23 krogih na drugem mestu španskega prvenstva, medtem ko se je v Ligi prvakov prebil v osmino finala, kjer se bo 24. februarja v prvi tekmi pomeril s PSV Eindhovnom.