Ljudski vrt bo zvečer po napovedih lepo poln, pri čemer pa mariborski stadion še ni razprodan in so vstopnice še na voljo. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Ljudski vrt bo zvečer po napovedih lepo poln, pri čemer pa mariborski stadion še ni razprodan in so vstopnice še na voljo. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Kaj pravijo v taborih Maribora in Maccabija?

Želja Mariborčanov je, da si pred odhodom na gostovanje že doma zagotovijo ugoden izid, ki bi jim na povratni tekmi omogočil napredovanje v "playoff", s čimer bi se za korak približali uresničitvi sanj - skupinskemu delu elitne Lige prvakov. Ob tem pa ne gre zanemariti, da preboj v 4. predkrog tudi ob neuspehu prinaša vsaj nastopanje v skupinskem delu Evropske lige, v katerem so vijoličasti že igrali v zadnjih treh sezonah.

Neposredni prenos tekme boste lahko spremljali na TV Slovenija 2 in MMC-ju ter Valu 202. Tako prva kot tudi povratna tekma s Cipra ne bosta geoblokirani, tako da ju bo mogoče prek spleta spremljati tudi v tujini!


Tehtnica rahlo na strani "kladiva"

Maccabi Tel Aviv kot nosilec uživa vlogo favorita, ki pa ni tako izrazita, saj mora povratno tekmo, ki bo naslednji torek, odigrati na nevtralnem igrišču v Larnaci na Cipru. 20-kratni izraelski prvaki želijo ponoviti podvig izpred desetletja, pri tem pa stavijo predvsem na prevlado pri posesti žoge in na uigranost moštva, ki ga vodijo Španci, jedro pa sestavlja osem izraelskih reprezentantov. Za razburjenje navijačev "kladiv" je poskrbel športni direktor Zlatko Zahovič, ki je za izraelske medije napovedal domačo zmago s 3:0 (glej spodaj v ScribbleLive).

Ljudski vrt pod drobnogledom Uefe in tudi sveta
Poleg športnega naboja ima dvoboj tudi varnostnega: po oceni policije gre le za tekmo srednjega tveganja, na kateri bodo uvedeni dodatni varnostni ukrepi. Poleg personifikacije vstopnic, kar je že skoraj stalnica na evropskih tekmah (organizatorji pozivajo k predčasnemu odhodu v Ljudski vrt), je pomembno poudariti, da gre za tekmo, ki je zaradi dogodkov na Bližnjem vzhodu ne bo spremljala zgolj Evropska nogometna zveza, pač pa tudi vsa Evropa in svet. V središču mesta na Maistrovem trgu je tako za ob 18.30 napovedan tudi protestni shod v podporo Gazi in Palestincem.

LIGA PRVAKOV, TRETJI PREDKROG
Prva tekma, danes ob 20.30 (prenos na TV SLO 2 in MMC-ju):
MARIBOR - MACCABI TEL AVIV
Verjetni postavi:
Maribor (4-4-2): Handanović; Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler; Vršič, Filipović, Dervišević, Bohar; Ibraimi, Mendy.

Maccabi TA (4-3-3): Pablo; Yeini, Tibi, Garcia, Ben Harush; Einbinder, Alberman, Zahavi; Micha, Prica, Ben Haim.
Sodnik: Ivan Kružliak (Slovaška)

Povratna tekma bo v torek ob 20.00 na Larnaci na Cipru.

Preostale kvalifikacijske tekme za Ligo prvakov

Kaj pravijo v taborih Maribora in Maccabija?