Jose Mourinho je v torek osmič s svojo ekipo nastopil v polfinalu Lige prvakov, s čimer je izboljšal dosežek Alexa Fergusona, ki je v polfinalu rdeče vrage vodil sedemkrat. Foto: Reuters
Jose Mourinho je v torek osmič s svojo ekipo nastopil v polfinalu Lige prvakov, s čimer je izboljšal dosežek Alexa Fergusona, ki je v polfinalu rdeče vrage vodil sedemkrat. Foto: Reuters

Mislim, da je izid pravičen. Nihče izmed vratarjev ni imel resnega dela. Tekma je bila zelo težka, taktična, po pričakovanju je imel Atletico večjo posest žoge. Toda kljub vsem težavam, ki smo jih imeli pred in med tekmo, smo jo končali z ugodnim izidom.

Jose Mourinho
Petr Čech
Petr Čech je takole padel na tla po predložku iz kota in obležal. Češki vratar je zelenico zapustil v bolečinah, med vratnicama pa ga je zamenjal veteran Mark Schwarzer. Foto: Reuters

Nismo zadovoljni, saj smo si želeli zmage. Pri Chelseaju so igrali zelo obrambno, saj računajo, da bodo dobili povratni obračun. Toda na zmago računamo tudi mi.

Juanfran
Diego Costa
Diego Costa, najboljši strelec Atletica v letošnji sezoni, je bil v torek popolnoma nemočen. Foto: Reuters


Nogometaši Chelseaja so s taktično dovršeno igro v obrambi popolnoma ustavili Madridčane. Ti so bili večji del tekme prisiljeni v napade po krilih in predvsem v pošiljanje visokih predložkov v kazenski prostor, kjer so londonski branilci kraljevali in vse žoge zlahka izbijali izpred gola.

Atletico je tako ostal še neporažen v letošnji sezoni Lige prvakov, a prav tako je tudi prvič letos na tem tekmovanju ostal brez zmage na domačem terenu. Vodilni klub španskega prvenstva je proti vratom nasprotnika sprožil kar 26 strelov, Chelsea zgolj pet.
Mourinho: Čaka nas tekma življenja
Jose Mourinho je z obrambno taktiko onesposobil Atleticov napad, predvsem pa je od igre odrezal najnevarnejšega posameznika madridskega kluba, Diega Costo. Chelsea je tako postala tretja ekipa v letošnji sezoni, ki je svojo mrežo na tekmi z Atleticom ohranila nedotaknjeno. Predtem je to na domačem prvenstvu januarja uspelo Barceloni, v španskem kraljevem pokalu februarja pa še Realu. "Mislim, da je izid pravičen. Nihče izmed vratarjev ni imel resnega dela. Tekma je bila zelo težka, taktična, po pričakovanju je imel Atletico večjo posest žoge. Toda kljub vsem težavam, ki smo jih imeli pred in med tekmo, smo jo končali z ugodnim izidom. Prihodnji teden nas čaka tekma življenja," je poudaril Portugalec.
"Seveda sem hotel zmagati s 5:0 in si zagotoviti finale, a vedel sem, da bo to zelo težko. Težko je ta stadion zapustiti neporažen. Končni izid ni najboljši, a omogoča nam, da bomo na Stamford Bridgeu odigrali svoj finale pred finalom," je sklenil.
V Londonu brez Lamparda, Mikela, Čecha ...
"Končni izid je pozitiven. Vedeli smo, da bo vzdušje zelo pestro, a borili smo se do zadnjega in vselej poskušali žogo zadržati v svoji posesti. Najpomembneje je seveda dejstvo, da se povratna tekma igra na Stamford Bridgeu," je dejal branilec modrih Cesar Azpilicueta. Na povratni tekmi zaradi kartonov ne bosta smela igrati Frank Lampard in John Obi Mikel, prav tako ne Petr Čech, ki je zelenico v bolečinah zapustil v 18. minuti. Zdravniški pregled je pokazal, da si je vratar Londončanov izpahnil ramo, tako da je zanj sezona že končana. Vprašljiv je tudi nastop Johna Terryja, ki je nerodno stopil in je prav tako predčasno končal obračun. "Igralce, ki ne bodo igrali na povratni tekmi, bomo zelo pogrešali, a zagotavljam vam, da se bomo do konca borili za zmago," je še dejal 24-letni Španec.

Schwarzer ni imel časa razmišljati
Na veliki preizkušnji je bil v torek predvsem Chelseajev rezervni vratar Mark Schwarzer, ki je zamenjal poškodovanega Čecha. Avstralec je v igro vstopil neogret in tudi nepripravljen, a je zdržal pritisk in z odliko opravil svojo nalogo. "O položaju, v katerem sem se znašel, nisem imel časa razmišljati. Enostavno sem moral vstopiti v igro in opraviti svoje delo," je povedal veteran, ki se je modrim iz Londona pridružil pred začetkom letošnje sezone. "Nocoj smo bili vsi kos izzivu, vsem smo pokazali svoje odlike. Resda si nismo priigrali veliko priložnosti, a kljub temu smo tekmo odigrali zelo dobro," je še dodal.
Simeone: Kdor zmaga, gre naprej
Atleticov trener Diego Simeone je večji del tekme ob igrišču razmišljal, kako bi predrl Mourinhov 'bunker', a rešitve enostavno ni našel. Številni navijači so bili presenečeni, da je z menjavo nerazpoloženega Raula Garcie čakal tako dolgo in da je Davidu Villi na zelenici namenil le nekaj minut, a izid kljub vsemu ni tako slab. "To je bila zelo težka tekma, v kateri si nihče ni mogel priigrati prednosti. Ni nam uspelo doseči zadetka, s katerim bi dobili to srečanje. Tekma je bila zelo napeta, čaka nas še zelo trd boj za napredovanje v finale. Z izidom so gostje lahko precej bolj zadovoljni. Kdor koli bo zdaj dobil povratni obračun, bo šel v finale," je prepričan Simeone. Atletico se lahko na sklepno dejanje evropske sezone v Lizboni sicer prebije že z neodločenim izidom.
Juanfran: Nismo zadovoljni!
"Nismo zadovoljni, saj smo si želeli zmage. Pri Chelseaju so igrali zelo obrambno, saj računajo, da bodo dobili povratni obračun. Toda na zmago računamo tudi mi," pa je po tekmi sedmi sili povedal Atleticov branilec Juanfran, ki med srečanjem ni imel veliko dela, saj so gostje večji del napadali le s Fernandom Torresom, ki pa ni dobil veliko uporabnih žog in sam ni mogel kaj prida storiti. S svojo ekipo je nekajkrat sicer nevarno zapretil, predvsem iz prekinitev, a je mreža Thibauta Courtoisa obmirovala. "Vedel sem, da nocoj ne bo enostavno. Ta rezultat zdaj napoveduje zelo zanimiv obračun na Stamford Bridgeu," je še napovedal Juanfran, ki je kariero začel pri Realu in se pred tremi leti iz Osasune preselil na Vicente Calderon. Kapetan Gabi je še pristavil: "Atletico si je prizadeval zmagati od začetka do konca tekme. Vedeli smo, da ne bodo zlahka prejeli zadetka. Razplet obračuna smo sprejeli z grenkim priokusom."

Oba kluba bosta sicer ta konec tedna pred izjemno težko preizkušnjo na domačem prvenstvu. Atletico bo v nedeljo odigral srečanje pri Valencii, Chelsea pa čaka vroče gostovanje na Anfieldu proti Liverpoolu.

Mislim, da je izid pravičen. Nihče izmed vratarjev ni imel resnega dela. Tekma je bila zelo težka, taktična, po pričakovanju je imel Atletico večjo posest žoge. Toda kljub vsem težavam, ki smo jih imeli pred in med tekmo, smo jo končali z ugodnim izidom.

Jose Mourinho

Nismo zadovoljni, saj smo si želeli zmage. Pri Chelseaju so igrali zelo obrambno, saj računajo, da bodo dobili povratni obračun. Toda na zmago računamo tudi mi.

Juanfran