Daley Blind (desno) bo pri Manchester Unitedu moči združil z reprezentančnim soigralcem Robinom van Persiejem. Foto: Reuters
Daley Blind (desno) bo pri Manchester Unitedu moči združil z reprezentančnim soigralcem Robinom van Persiejem. Foto: Reuters

Vsestranski 24-letni nogometaš, ki lahko igra na položaju bočnega ali osrednjega branilca, pa tudi kot vezist, je bil ena izmed zvezd tulipanov Louisa van Gaala na svetovnem prvenstvu v Braziliji, kjer so osvojili tretje mesto.

Zdaj bo očitno z van Gaalom združil moči še v dresu rdečih vragov, ki so novo sezono porazno odprli, v zadnjih dneh pa poleg Blinda pripeljali tudi argentinska asa Angela Di Mario in Marcosa Roja, skupno pa je to njihova peta okrepitev za novo sezono.

Za Blinda so sprva predvidevali, da bo še vsaj eno sezono ostal pri Ajaxu, zdaj pa naj bi v prihodnjih dneh opravil zdravniški pregled in podpisal pogodbo. United bo nizozemskemu velikanu plačal 17,5 milijona evrov odškodnine.

Odhaja Hernandez k Juventusu?
Medtem bo mehiški nogometni reprezentant Javier Hernandez "Chicharito" bržkone kariero nadaljeval v vrstah italijanskega prvoligaša Juventusa. Pri stari dami so pripravljeni za 26-letnega Chicharita, na katerega van Gaal ne računa več, odšteti 19 milijonov evrov. Mehiški napadalec bi imel pri Juventusu hudo konkurenco v napadu, saj bi se za mesto v ekipi boril s Carlosom Tevezom, Fernandom Llorentejem, Sebastianom Giovincom in Alvarom Morato. Hernandez je na Old Trafford prišel 2010 iz Guadalajare in v 153 nastopih za ManU dosegel 59 golov.