Juan Mata je v 54. minuti dosegel edini zadetek na Old Traffordu. Foto: Reuters
Juan Mata je v 54. minuti dosegel edini zadetek na Old Traffordu. Foto: Reuters
Pep Guardiola in Jose Mourinho
Sredin derbi na Old Traffordu je bil že 18. medsebojni obračun Joseja Mourinha in Pepa Guardiole, ki sta se pred tekmo takole prisrčno pozdravila. Uspešnejši je Španec, ki je dobil 8 tekem, medtem ko je Portugalec dosegel četrto. Šestkrat so se njuni obračuni končali brez zmagovalca. Foto: Reuters
West Ham United
Nogometaši West Ham Uniteda so v osmini finala iz ligaškega pokala izločili mestnega tekmeca Chelsea ter svoje navijače poslali v delirij. Foto: Reuters
Sofiane Boufal
Sofiane Boufal (v sredini) je dosegel edini zadetek na stadionu St. Mary's (1:0). Southampton se je prek Sunderlanda uvrstil v četrtfinale. Foto: Reuters

Ta je mrežo zatresel v 54. minuti srečanja, potem ko je akcijo za zadetek izvrstno izpeljal Zlatan Ibrahimović. Šved bosanskih korenin se je najprej lepo ogradil in prišel do žoge, s katero je po levi strani prodrl v kazenski prostor.

Tam je želel s kratko podajo zaposliti vtekajočega Anderja Herrero, ki je padel, žoga pa se je vseeno odkotalila do Mate, ki je z močnim, nizkim in natančnim strelom matiral gostujočega vratarja Willyja Caballera.

Tekma sicer ni ponudila presežkov, zlasti v prvem polčasu so imeli nogometaši silne težave s spolzko igralno površino, na zelenici so padali kot hruške, prave priložnosti pa so bile redke. V nadaljevanju se je igra obeh ekip precej popravila, že na začetku drugega polčasa je nekaj minut pred Matinim zadetkom Paul Pogba s strelom z levico zatresel vratnico.

Po golu so rdeči vragi zaigrali nekoliko bolj obrambno, menedžer sinjemodrih Pep Guardiola je napadel z vsemi močmi, v igro je namesto Leroya Saneja in razigranega Nolita poslal Raheema Sterlinga in Sergia Agüera, ki pa nista pustila vidnejšega pečata na zelenici.

Položaj je bil Mourinhu pisan na kožo - njegova ekipa je vodila, in je z obrambno igro pridno topila čas do konca. Gostje z Etihada so poskušali poravnati izid, vendar jim nikakor ni uspelo predreti dobro postavljene domače obrambe, ki je popolnoma odpovedala v nedeljo na Stamford Bridgeu.

Chelsea klonil pred West Hamom
Mestni derbi so spremljali tudi v Londonu, kjer je West Ham United na svojem stadionu ugnal Chelsea (2:1). Gostitelji iz vzhodnega Londona so povedli v 11. minuti, ko je žogo z glavo v mrežo pospravil Cheikhou Kouyate. Izid bi lahko še pred odmorom poravnal Michy Batshuayi, a je iz bližine žogo poslal prek vrat. Kazen je sledila na začetku drugega polčasa, ko je vodstvo kovačev podvojil Edimilson Fernandes. Ta je z nizkim strelom premagal nemočnega Asmirja Begovića. Varovanci Antonia Conteja so si prizadevali vrniti v igro, zadetek so sicer dosegli, a prepozno za vrnitev. V 95. minuti je namreč po prostem strelu Williana žogo v mrežo pospravil Gary Cahill.

Ligaški pokal, osmina finala, sredine tekme
MANCHESTER UTD - Manchester City 1:0 (0:0)
Mata 54.

Man Utd: De Gea, Valencia, Rojo, Blind, Shaw, Carrick, Herrera, Pogba, Mata (72./Schneiderlin), Rashford (82./Lingard), Ibrahimović.

Man City: Caballero, Clichy, Kompany (46./Kolarov), Otamendi, Maffeo, Fernando, Nolito (71./Agüero), A. Garcia, Navas, Sane (63./Sterling), Iheanacho.

Sodnik: Mike Dean

SOUTHAMPTON - Sunderland 1:0 (0:0)
Boufal 66.

WEST HAM - Chelsea 2:1 (1:0)
Kouyate 11., Fernandes 48.; Cahill 95.


Torkove tekme:
LIVERPOOL - Tottenham 2:1 (1:0)
Sturridge 9., 64.; Janssen 76./11-m

ARSENAL - Reading 2:0 (1:0)
Oxlade-Chamberlain 33., 77.

Bristol City - HULL CITY 0:2 (0:1)
Maguire 43., Dawson 47.

LEEDS UNITED - Norwich * 5:4 (2:2, 1:1)
Antonsson 42., Wood 109.; Pritchard 13., Oliveira 99.
* - po streljanju 11-m

NEWCASTLE - Preston North End 6:0 (2:0)
Mitrović 19., 56., Diame 38., 87., Ritchie 53./11-m, Perez 91.
RK: Browne 25./Preston