Nikola Špelić in Boris Denič o načrtih pred novo sezono. Foto: Maribor Branik
Nikola Špelić in Boris Denič o načrtih pred novo sezono. Foto: Maribor Branik

"Ne razmišljam o Celju in Velenju, ampak razmišljam o nas. Če bomo mi v glavah konkurenčni, potem lahko pariramo obema. Ne bojim se ne Celja ne Velenja, bojim se pa nas. Bistvo je v tem, da če nam bo uspel ta miselni preskok, da lahko, potem bomo tudi konkurenčni. Seveda pa je treba še naprej trdo delati in na parketu dati od sebe 110-odstotkov," je dejal trener Mariborčanov Boris Denič.

Špelić potrebuje še dva meseca okrevanja
Kapetan Nikola Špelić je v zadnji tretjini rehabilitacije poškodbe kolena. Čeprav na pripravah ni bil z moštvom, je trdo delal po individualnem programu. Veseli ga dejstvo, da je v primerjavi z lansko sezono dobršen del moštva ostal enak. "Žal mi je, da teh priprav še nisem smel oddelati z moštvom, toda še dva meseca in menim, da bom polnopravni član ekipe. Vsekakor je dobro to, da je okostje ekipe ostalo enako in da ni treba zaradi številnih menjav uvajati novega sistema. Prišli so trije novi igralci, ki so se ali pa se bodo v bližnji prihodnosti povsem prilagodili načinu dela in sami igri," meni 24-letni Zagrebčan Špelić.
Cingesar: Upam, da nam je uspel miselni preskok
Je pa celotne priprave oddelal Darko Cingesar. "Upam, da nam je uspel ta miselni preskok, ki ga trener od nas zahteva in da bomo to dokazali tudi na vseh prihajajočih tekmah. Pozna se, da ni prišlo do večjih kadrovskih sprememb in smo že kar uigrani in tudi vzdušje v garderobi je odlično," je dodal Cingesar, ki bo vijoličasti dres nosil že drugo sezono.

Cilj v Evropi skupinski del Pokala EHF
Poleg obeh domačih tekmovanj, prvenstva in pokala, bodo Mariborčani nastopili tudi v evropskih tekmovanjih. So namreč nosilci v 3. kvalifikacijskem krogu Pokala EHF. Želijo si priti v skupinski del.

Vijoličasti domače prvenstvo odpirajo s sobotno tekmo proti Ormožu v gosteh.