Zlatan Ibrahimović je znan po ostrem jeziku. Očitno le ni bil avtor vseh 'svojih' citatov v knjigi Jaz sem Zlatan. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović je znan po ostrem jeziku. Očitno le ni bil avtor vseh 'svojih' citatov v knjigi Jaz sem Zlatan. Foto: EPA
Gasparini po uvrstitvi na evropsko prvenstvo
Contador pričakovano zmagovalec Gira
Kanuist Savšek evropski prvak
Šentjurčani bučno proslavili košarkarski naslov

Kaj je še zaznamovalo zadnji majski teden? Kaj je vas presenetilo? Vabljeni, da zapišete svoje komentarje pod tem izborom.

Teden 24 (od 25. do 31. maja)

10. V eni roki držal pivo, z drugo ulovil kij
V eni od bejzbolskih lig sta se pomerila St. Paul Saints in Fargo-Moorhead Redhawks. Igralec zadnjih Joe Dunigan je želel odbiti žogo, a pri tem mu je iz rok ušel kij in poletel več deset metrov daleč na tribune. Tam ga je ujel gledalec, ki je v drugi roki držal pivo.

9. Deveti naslov za Barcelono
Najuspešnejši evropski rokometni klub Barcelona si je še devetič pokoril vso evropsko konkurenco.

8. David je Zlatan
Zlatan Ibrahimović je pred časom skupaj z Davidom Lagercrantzom izdal izjemno uspešno avtobiografijo Jaz sem Zlatan. Knjiga je navduševala tako bralce kot kritike, zdaj pa je Lagercrantz priznal, da si je nekatere Zlatanove citate izmislil.

7. Sedma velika zmaga za Contadorja
Alberto Contador je zmagovalec kolesarske Dirke po Italiji. To je zanj že sedma zmaga na treh največjih dirkah (Giro 3, Tour in Vuelta po 2).

6. Šest milijonov za šestoligaša
Ko je družina Glazer pred 10 leti kupovala in kupila Manchester United, so nekateri navijači iz protesta ustanovili svoj klub United of Manchester. Ta je zdaj štirikrat napredoval in bo prihodnjo sezono igral v 6. ligi. Prejšnji teden so dokončali nov stadion, ki ga je pred 4.000 gledalci odprla druga ekipa Benfice in zmagala z 1:0. Nov objekt je vreden dobrih 6 milijonov funtov.

5. Peti mandat za Blatterja
Komedija? Tragikomedija? Satira? Zgodba o oblasti? Korupciji? ... Volilni teden za izbor prvega moža Fife je bil dolg in naporen, zabeljen z aretacijami, zgodbami o korupciji, vseboval je celo bombni alarm. Razplet ostaja enak - Sepp Blatter je prejel še peti mandat.

4. Dvojni uspeh odbojkarjev
Če je preboj moške odbojkarske reprezentance na evropsko prvenstvo pričakovan, se velikega uspeha veseli ženska izbrana vrsta, ki bo jeseni sploh prvič igrala na velikem članskem tekmovanju.

3. Nova reprezentančna selektorja
Potem ko je Matjaž Kopitar nekoliko nepričakovano hitro odstopil z mesta selektorja hokejske reprezentance, je pričakovano hitro izpraznjeno mesto zasedel njegov dosedanji pomočnik Nik Zupančič. Novega selektorja imajo tudi rokometaši - te bo zdaj vodil Črnogorec Veselin Vujović.

2. Savšek evropski prvak
Eden najboljših slovenskih kanuistov Benjamin Savšek je v Leipzigu postal evropski prvak.

1. Tajfun najboljši v državi
Letošnje državno prvenstvo v košarki je postreglo s številnimi presenečenji. Čeprav (ali pa tudi zato) v finalu ni bilo ne Krke ne Olimpije, je bila finalna serija med Tajfunom in Rogaško izjemno zanimiva, strastna, borbena in v duhu fair playa. Naslov je prvič osvojil Tajfun.

Gasparini po uvrstitvi na evropsko prvenstvo
Contador pričakovano zmagovalec Gira
Kanuist Savšek evropski prvak
Šentjurčani bučno proslavili košarkarski naslov