V zračnih napadih naj bi bilo ubitih najmanj 23 borcev Islamske države, umrlo pa naj bi tudi šest civilistov. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters
V zračnih napadih naj bi bilo ubitih najmanj 23 borcev Islamske države, umrlo pa naj bi tudi šest civilistov. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters
false
IS je Palmiro zasedel konec maja. Foto: AP

Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Veliki Britaniji je sporočil, da je v napadih umrlo najmanj 23 pripadnikov Islamske države, v napadu ameriškega brezpilotnega letala na šolo v Raki v soboto pa je po podatkih observatorija umrlo šest civilistov, med njimi tudi en otrok.

Koalicija je napade potrdila, v njih pa naj bi uničili strukturo Islamske države (IS) in njene tranzitne poti. Napadi naj bi bistveno zmanjšali sposobnost IS-ja pri svobodi gibanja.

Napadi sledili objavi novega posnetka
ZDA so sporočile, da so izvedli 16 napadov in da gre za ene izmed najobsežnejših napadov, ki so jih izvedli v Siriji, poroča BBC. Napadi sledijo objavi videoposnetka, domnevno od Islamske države, ki prikazuje usmrtitev 25 moških v starodavnem sirskem mestu Palmira. Izvajalci usmrtitev so bili otroci oziroma mladi najstniki, dogodek pa je spremljala množica moških, med katerimi so bili tudi otroci. Posnetek naj bi bil posnet konec maja, ko je IS zavzel to mesto.

Boji potekajo tudi v drugih delih države. Vladne sile naj bi vstopile v Zabadani, mesto blizu meje z Libanonom, ki je od Damaska oddaljeno okoli 20 kilometrov. Vladnim enotam na tamkajšnji fronti pomagajo sile libanonskega šiitskega gibanja Hezbolah.