Novinarska konferenca obeh sponzorjev dogodka, na kateri so predstavili
Novinarska konferenca obeh sponzorjev dogodka, na kateri so predstavili "največji brezplačni koncert" v državi. Foto: Reuters

Največja sponzorja prireditve, brazilska banka Itau Unibanco in proizvajalec pijače Heineken, sta podrobnosti predstavila na novinarski konferenci v ponedeljek, že pred tem pa je koncert sama potrdila 65-letna glasbenica, in sicer v videoposnetku, ki ga je na družbenih omrežjih objavila omenjena banka, ko je oznanila: "Brazilija, kmalu prihajam!"

Pozneje je na svoji spletni strani zapisala, da bo koncert brezplačen kot darilo strastnim brazilskim oboževalcem – kraljica popa je namreč že kakšno desetletje med najbolj poslušanimi glasbeniki v Braziliji. Za vse, ki na plažo ne bodo mogli, pa bo televizijska mreža Globo prireditev tudi neposredno prenašala.

Še preden je bil uradno potrjen datum dogodka, 4. maj, so se hotelske nastanitve v Riu de Janeiru že začele hitro polniti. "Kot da bi bilo spet silvestrovo," je za tiskovno agencijo izjavil predsednik zveze hotelirjev v velemestu, Alfredo Lopes, in dodal, da bodo hoteli v najbolj turistično obleganih delih mesta po pričakovanjih kmalu popolnoma zapolnjeni.

Omenjena peščena plaža namreč slovi ravno po svojih silvestrovanjih, ko se tam zbere več milijonov ljudi. V preteklosti so na plaži že priredili tudi nekaj brezplačnih koncertov – leta 2006 je nastop zasedbe Rolling Stones pritegnil poldrugi milijon navdušencev, velika uspeha pa sta pred leti bila tudi podobna brezplačna koncerta Roda Stewarta in Lennyja Kravitza.

Slovita popglasbenica Madonna, znana po uspešnicah, kot sta Like a Virgin in Material Girl, je nazadnje v Braziliji nastopila leta 2012, trenutno pa se v okviru svoje turneje, ki jo je začela oktobra in ki je namenjena počastitvi 40-letnice njene kariere, mudi v Severni Ameriki. Pred majskim koncertom v Braziliji bo med drugim nastopila še v Miamiju, kjer ima napovedane tri koncerte, in v mehiški prestolnici Ciudad de Mexico, kjer bo imela pet koncertov.