Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Gospodarstvo V torek znižanje reguliranih cen pogonskih goriv. Bencin cenejši za 4,6 centa.

Znižale se bodo regulirane cene pogonskih goriv. Liter motornega bencina se bo pocenil za 4,6 centa na 1,495 evra, liter dizla pa za 2,2 centa na 1,462 evra. Znižala se bo tudi cena kurilnega olja za 2,4 centa. Cene bodo veljale do 3. junija.

3

Redna seja DZ-ja Černač: Napovedovali ste reforme, izpeljali niste nobene; Golob: Plačna pogajanja so pri koncu

DZ redno zasedanje začenja s poslanskimi vprašanji premierju Robertu Golobu in ministrom. Golob tokrat odgovarja na vprašanja v zvezi z javnim zdravstvom, plačami v javnem sektorju, ukrepi kmetijske politike in schengenskim sporazumom z Italijo.

72

Odzivi na Raisijevo smrt Hezbolah: Bil je zaščitnik odporniških gibanj. Lavrov: Zanesljiv prijatelj Rusije.

Prihajajo odzivi na smrt iranskega predsednika Ebrahima Raisija. Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je dejal, da je bil Raisi "zanesljiv prijatelj Rusije", gibanje Hamas pa je izrazilo hvaležnost za njegovo "podporo palestinskemu odporu".

57

S kavča na Grenlandijo Oglašanje z Grenlandije: Zgodilo se je, česar smo se vsi bali – evakuacija

Po dveh dneh hoje smo prispeli do ledenika in zamenjali dereze za smuči. Pravo olajšanje je bilo smučati po snegu tik ob ogromni vodni luknji, imenovani "moulin", pred prehodom v neskončno belino. A vse žal ni šlo po načrtih.

16

Pogačarjev Livigno Na kraju prvega zmenka do prve zmage na kraljevski etapi grand toura

Livigno je kraj srečnega imena za Tadeja Pogačarja. Od prvih višinskih priprav in prvega zmenka z Urško Žigart do prve zmage na kraljevski etapi tritedenske dirke. Urok etap z več kot 5000 višinskih metrov in nad mejo 2000 m nadmorske višine je zlomljen.

93

Novice

Azija Novi tajvanski predsednik sporoča Kitajski: Nehajte groziti Tajvanu

Novi tajvanski predsednik Laj Čingte je ob prisegi pozval Kitajsko, naj neha politično in vojaško ustrahovati otok in konfrontacijo nadomesti z dialogom. Peking se je odzval z besedami, da je Tajvan ne glede na notranjepolitične razmere del Kitajske.

47

Slovenija Predsednica Anito Ogulin za njeno humanitarno delo odlikovala z zlatim redom za zasluge

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je Aniti Ogulin v znak hvaležnosti in spoštovanja za njeno življenjsko delo, predano prostovoljstvu in pomoči potrebnim ljudem, podelila državno odlikovanje zlati red za zasluge.

12

Helikopterska nesreča Po smrti Ebrahima Raisija v Iranu petdnevno žalovanje. Začasni predsednik je postal Mohber.

Predsednik Irana Ebrahim Raisi in zunanji minister Hosein Amirabdolahian sta umrla v helikopterski nesreči na severozahodu države, so potrdili iranski državni mediji. Izrael je že zatrdil, da v nesrečo ni bil vpleten.

164

Šport

Euro 2024 V sredo prvi trening na Brdu, seznam potnikov za EP šele 29. maja

Štirje izbranci Matjaža Keka so sezono sklenili prejšnji konec tedna, te dni je zadnjo klubsko tekmo odigrala še sedmerica, glavnino reprezentantov pa čaka še ena tekma. Prvi igralci se bodo na Brdu zbrali v sredo, a Kek bo seznam predstavil 29. maja.

24

Atletika Kristjan Čeh: Tekma je bila zanič, se zgodi

Svetovni podprvak v metu diska Kristjan Čeh je na atletskem mitingu diamantne lige v Marakešu s sedmim mestom dosegel eno najslabših uvrstitev zadnjih let. Nič kaj obetavno pred evropskim prvenstvom, ki se bo v Rimu začelo čez manj kot tri tedne.

13

Anglija Guardiola: Resničnost je, da sem bližje odhodu kot podaljšanju

Pep Guardiola je povedal, da bi lahko bila naslednja sezona zadnja na klopi Manchester Cityja, potem ko je s sinje modrimi osvojil rekordni četrti naslov angleškega nogometnega prvaka. 53-letnik je priznal, da je bil blizu odhoda že po lanskem trojčku.

2

Spored finala Zahoda Dallasu grozita Edwards in granitna obramba na čelu z Gobertem

Košarkarji Dallasa se bodo v finalu Zahodne konference pomerili z Minnesoto, ki je v rednem delu dobila tri od štirih srečanj. A vse tekme so bile odigrane pred Dallasovo preobrazbo.

103

Liga NBA Minnesota z veliko vrnitvijo v drugem polčasu izločila prvake in se bo srečala z Dallasom

Košarkarji Minnesote so se po 20 letih uvrstili v finale Zahoda, kjer jih čaka Dallas. Denver je izgubil proti Volkovom na sedmi tekmi z 90:98. New York je na sedmi tekmi polfinala Vzhoda izgubil proti Indiani s 109:130.

245
Oglasno sporočilo

Učinkovita nega rastlin

Vrtovi razveseljujejo s cvetenjem mnogih cvetlic in rastjo zimzelenih rastlin, kar označuje višek njihove vegetacijske rasti. V tem obdobju je ključno redno zalivanje in gnojenje lončnic, ki potrebujejo dodatno energijo.

Judo Za Hojaka že v uvodnem dvoboju usoden mladi Romun

Na svetovnem prvenstvu v judu v Abu Dabiju je Martin Hojak v konkurenci do 73 kg nepričakovano izpadel že v uvodnem krogu.

Več

Kultura

"Kunstsilo" Žitni silos na Norveškem dobil novo življenje kot galerija nordijske umetnosti

V lupini žitnega silosa iz 30. let prejšnjega stoletja je v Kristiansandu na jugu Norveške zaživel muzej Kunstsilo. Odslej bo z več kot 5500 eksponati dom za največjo zasebno zbirko nordijske umetnosti na svetu.

2

Knjige Mednarodno združenje založnikov poziva slovensko vlado k dialogu s knjižnim sektorjem

Mednarodno združenje založnikov (IPA), največja svetovna zveza založniških združenj, je glede krčenja sredstev za javne kulturne projekte na področju knjige pozvalo slovensko vlado, naj prisluhne domačemu knjižnemu sektorju.

1

Film in TV Po ujetništvu na ladji še ujetništvo na letalu: Ruben Östlund napovedal novo satiro

Švedski mojster Ruben Östlund, dvakratni zmagovalec festivala v Cannesu (in lanski predsednik žirije) bo po uspehu trikotnika žalosti posnel še eno družbeno satiro v angleščini. Tokrat bodo njegovi razvajeni potniki ujeti na letalu.

Več

Zabava in slog

Znani Po dveh letih že konec zakona Jennifer Lopez in Bena Afflecka?

Ameriški tabloidi poročajo, da naj bi bila Jennifer Lopez in Ben Affleck pred ločitvijo. 51-letni igralec naj bi se že pred tedni odselil iz skupnega domovanja, nazadnje pa sta bila skupaj na kakem javnem dogodku konec marca.

4

Zanimivosti Dublin in New York povezana z videoportalom – a tudi incidenti

Dublin in New York sta po novem povezana z videoportalom s prenosom v živo, a so bili upravitelji zaradi "neprimernega obnašanja" posameznikov primorani portal že kmalu po otvoritvi začasno ugasniti.

4

Avtomobilnost Električnega peugeota 3008 smo na dolgi poti pognali do največje hitrosti

V Avtomobilnosti smo se s popolnoma novo generacijo čisto električnega peugeota 3008 odpeljali na popotovanje na Bavarsko.

34

Foto Rod Stewart na ljubljansko tržnico po ogrlico za koncert

Legendarni britanski pevec Rod Stewart, poznan po uspešnicah, kot so Sailing, The First Cut Is The Deepest in Rhythm Of My Heart, se je pred prvim koncertom v Sloveniji sprehodil po središču Ljubljane.

55

Znani Sean Combs - Diddy se je v videoposnetku opravičil za napad na nekdanje dekle

Glasbeni mogotec Sean Combs - Diddy se je dva dni po objavi videoposnetka hotelskega nadzora, na katerem je videti, da je fizično napadel svoje nekdanje dekle, na družbenih omrežjih opravičil za svoja dejanja.

5
Oglasno sporočilo

Matjaž Javšnik v novi, čisto resni monokomediji

V novi predstavi, ki združuje srčno zdravje in smeh, se slovenski igralec in komik Matjaž Javšnik podaja na oder, da bi ozaveščal o resni temi na način, ki nam je vsem najbližje - s humorjem.

Video Orlovska arena pri Beljaku - ena najzanimivejših turističnih znamenitosti v Avstriji

Ena najzanimivejših turističnih znamenitosti v Avstriji je orlovska arena pri Beljaku. V edinstvenem živalskem vrtu v Evropi živijo številne vrste ujed in sov, turisti pa si lahko ogledajo tudi predstavo z orli.

2
Več

Uredniški izbor

Umetna inteligenca Akt o umetni inteligenci: ureditev, s katero Evropski parlament cilja na ves svet

Evropski parlament je po dolgih letih priprav sprejel akt o umetni inteligenci, enega največjih podvigov tega mandata, s katerim želi vplivati na globalno prakso. Toda, ali je s tem zagotovil, da se bo razvoj umetne inteligence selil drugam?

62

ZDA 2024 Prekletstvo kandidatov tretjih strank na ameriških volitvah – je lahko letos drugače?

Ko je govor o kandidatih tretjih strank v ameriški politiki, so naslovi dovolj zgovorni. "Prekletstvo tretjih strank", "Obsojeni na propad", "Nevarna iluzija".

133

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

81

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

221
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov