Al Bano je Ylenio dobil v zakonu z Romino Power. Foto: EPA
Al Bano je Ylenio dobil v zakonu z Romino Power. Foto: EPA

Ylenio Carrisi so nazadnje videli 6. januarja 1994 v New Orleansu, ko se je za takrat 23-letnico izgubila vsaka sled. Skladno z italijansko zakonodajo lahko sodišče osebo razglasi za domnevno mrtvo, če je ta pogrešana več kot deset let.

"Želel sem si, da mi tega ne bi bilo treba storiti nikoli. Čakal sem deset let dlje, kot je potrebno. Prepričali so me s tehničnimi razlogi, da vložim zahtevek," je dejal Al Bano s pravim imenom Albano Carrisi.

"Ne pozabite, da gre za domnevno smrt. To navsezadnje pomeni, da še vedno obstaja iskrica upanja," je dodal. V skladu s postopki bo sodišče pred razglasitvijo domnevne smrti počakalo šest mesecev in tako dalo priložnost komur koli, ki ima morda kakšen podatek o Carrisijevi, da spregovori.

Ljubezen, ki je osvojila Italijane
Al Bano je Ylenio dobil v zakonu z Romino Power (glasbenika imata skupaj še dve hčerki in enega sina), hčerko ameriškega igralca Tyrona Powerja. Al Bano in Romina nista bila partnerja le zasebno, skupaj sta tudi prepevala, osvojila pa nista le srca Italijanov, temveč tudi Avstrijce, Nemce, Francoze, Špance.

Priljubljeni italijanski par je skupaj prepeval 30 let - njuno sodelovanje se je končalo po tem, ko sta se razšli njuni življenjski poti - in leta 1976 zastopal Italijo na Evroviziji s skladbo Noi lo rivivrei di nuovo, devet let pozneje pa sta na največjem evropskem glasbenem tekmovanju nastopila s skladbo Magic Oh Magic. Leta 1984 sta s skladbo Ci sarà zmagala na največjem italijanskem glasbenem festivalu Sanremu.