Bryan Ferry se ločuje od veliko mlajše žene. Foto: EPA
Bryan Ferry se ločuje od veliko mlajše žene. Foto: EPA

Zakon med njima je bil že nekaj časa na trhlih temeljih, neprestano sta se prepirala, tako da se je pevec pred kratkim izselil iz skupnega doma.

Bryan in Amanda sta se spoznala prek pevčevih sinov, ki sta približno enake starosti kot Amanda. "Srečen sem, ker imam mlajše dekle. V mojih letih je težko najti nekoga, ki ni zaseden," je svojo zvezo z veliko mlajšo Amando branil v preteklosti pevec v 70. in 80. letih priljubljene zasedbe Roxy Music.

To je drugi neuspešen zakon za Ferryja. V prvem zakonu z Lucy Helmore, razpad zakona je povzročil njen skok čez plot, so se jima rodili štirje sinovi.

Eno dekle mu je "speljal" Jagger, drugo Bowie
Helmorova je bila sicer tudi ženska z naslovnice albuma Avalon skupine Roxy Music. Tudi vsaj dve drugi lepotici z naslovnic njihovih albumov sta bili usodno povezani s Ferryjem. Avtor uspešnic, kot sta More Than This in Slave To Love, je bil namreč nekoč romantično povezan z ameriško manekenko Jerry Hall (pozirala je za naslovnico albuma Siren), ki pa ga je nato zapustila zaradi pevca skupine Rolling Stones Micka Jaggerja.

Videval se je tudi s francosko pevko in manekenko Amando Lear (krasila je naslovnico albuma For Your Pleasure), ki je nato odšla v objem Davida Bowieja.