Zdaj si lahko oddahne. Foto: Reuters
Zdaj si lahko oddahne. Foto: Reuters
Rihanna, pretepena
Fotografije pretepene Rihanne so izbrskali na spletnem portalu TMZ in kmalu so obkrožile svet. Foto: EPA

"Konec pogojne! Hvala Bogu," je na družbenem omrežju tvitnil pevec po tem, ko je prišel iz sodne dvorane v Los Angelesu. Pri tem je svoje sledilce še nekaj prosil: "Upam, da je to moj zadnji dan na sodišču ... Molite zame."

Sodnik James Brandlin je povedal, da je Brown uspešno izpolnil vse naloge, ki mu jih je naložilo sodišče - opravil je 1000 ur družbenokoristnega dela, v času pogojne kazni pa ni povzročil nobenih kršitev. Brownov odvetnik je za E! News povedal, da ne bi mogel biti srečnejši in ponosnejši na svojo stranko.

Chris Brown polni rumene medije vse od dne, ko je v javnost prišlo, da se je znesel nad svojim takratnim dekletom, pevko Rihanno. Kot je znano, je 8. februarja 2009 med danes 26-letno zvezdnico in leto mlajšim glasbenikom na predvečer podelitve grammyjev izbruhnil hud prepir, ki se je končal z brutalnim pretepom - fotografije pretepene Rihanne so le nekaj dni pozneje obkrožile svet.

Brownu je zaradi napada in groženj grozila zaporna kazen do štirih let, a zaradi priznanja, da je fizično napadel Rihanno, je bil obsojen na pet let pogojne kazni in na opravljanje družbenokoristnih del, obenem pa se nekaj časa ni smel približevati Rihanni.

Zadnja leta se je mladenič trudil popraviti svojo javno podobo, hodil je na svetovanje in posnel nekaj albumov - svoj šesti album X je izdal septembra lani.

Medtem ko Brown praznuje konec dramatičnega poglavja v svojem življenju, je Rihanna pred kratkim v pogovoru za Time najprej spregovorila o svoji novi vlogi v prihajajočem filmu Home, za konec pa se je pošalila na račun temne zgodovine z Brownom z besedami, da je ta zveza zagotovo svojevrstna rekorderka med vsemi njenimi zmenki: "Zaljubila sem se tudi v njegovo zverinsko plat."