Foto: AP
Foto: AP

Bodoči član dvorane slavnih lige ameriškega nogometa NFL Tom Brady, je v eni izmed najplodnejših športnih karier vseh časov kar dve desetletji preživel na nogometnih igriščih. Od tega je bil več kot polovico športne kariere, natančneje 13 let, poročen z brazilsko manekenko Gisele Bündchen. Zakonca sta se ločila leta 2022, sedemkratni zmagovalec Super Bowla in zvezdnica modnih brvi pa imata tudi dva otroka.

Kmalu po ločitvi so se začele pojavljati govorice, da naj bi manekenka športnika prevarala, te govorice pa v zadnjem času postajajo vse glasnejše. Zvezdnica je zato ostro zavrnila govorice, da naj bi kadar koli imela afero. "To je laž," je Bündchen dejala za The New York Times v odgovoru na vprašanje, ali je imela afero z inštruktorjem ju-jitsuja Joaquimom Valentejem.
"Ker sem ločena, sem prepričana, da me bodo poskušali povezati s komer koli," pa je povedala za aprilsko številko revije Vanity Fair. "Tako sem hvaležna, da jih vse poznam, saj niso le pomagali meni in mojim otrokom, ampak so postali veliki prijatelji, še posebej Joaquim," je dodala.

Zvezdnica je dejala tudi, da morajo ravno ženske prevzeti krivdo za razpadlo razmerje, potem ko se odločijo, da ga zapustijo: "To je nekaj, kar se zgodi številnim ženskam, ki jih obtožijo, ko zberejo pogum, da zapustijo nezdravo zvezo, in so označene kot nezveste."

Razhod zaradi preklica prve upokojitve?

V Ligo NFL je Brady vstopil leta 2000, večino svoje dolge in bogate kariere je preživel v New Englandu, s katerim je osvojil šest naslovov prvaka. Leta 2020 je prestopil v Tampo Bay, za katero je odigral tri sezone, leta 2021 pa je prvak postal tudi z Bucsi. Brady, ki se je domnevno z ženo Gisele Bündchen po 13 letih zakona med drugim razšel prav zaradi preklica prejšnje upokojitve, je do danes edini igralec ameriškega nogometa, ki je Super Bowl osvojil več kot petkrat.

Pokal Vincea Lombardija je dvignil sedemkrat, petkrat je bil najkoristnejši igralec (MVP) finala Lige NFL. Vseeno pa bo po koncu kariere še kako dejaven, saj so pri Fox Sports hitro ukrepali in z njim podpisali 10-letno pogodbo v vrednosti 375 milijonov ameriških dolarjev za delo analitika ameriškega nogometa.