Yoko je dala Rosauri dovoljenje, da lahko napiše spomine na delo pri njej. Foto: EPA
Yoko je dala Rosauri dovoljenje, da lahko napiše spomine na delo pri njej. Foto: EPA
John Lennon je pred smrtjo živel v New Yorku.
John se je naučil od svoje gospodinje tudi to, kako speči kruh. Foto: EPA

Španka Rosaura López Lorenzo je v smiselno zgodbo povezala dogajanja v domovanju Lennonovih v času, ko je ta že zapustil skupino The Beatles in srečno živel z ženo.

Trdi, da se je do nje vedno obnašal izredno prijazno in jo obravnaval povsem normalno, kot da ne bi bila njegova uslužbenka. Časovni okvir knjige zajema obdobje med letoma 1976 in 1980, ko sta živela v stolpnici Dakota v New Yorku.

John se je pogosto pogovarjal z njo, med drugim pa ga je ona naučila peči kruh in uživati v tradicionalni španski hrani. Za Yoko Ono je bila njuna gospodinja malce preokrogla in John se je rad pošalil, da bi lahko preživela brez hrane cel mesec.

Lopezova je sicer dejala, da ni nikoli načrtovala objave spominov, vendar jo je k temu spodbudil novinar galicijske televizije, ki ga je srečala v New Yorku. Preden se je lotila pisanja knjige, je za dovoljenje vprašala tudi Yoko Ono, s katero se včasih še sreča v dvigalu. Ta jo je pri tem spodbujala. Kljub izletu v pisateljske vode pa Lopezova ostaja gospodinja - zaposlena je v isti stolpnici, vendar pri drugi družini.