Maisie Williams se je rodila 15. aprila 1997. Njeno pravo ime je Margaret Constance Williams. Leta 2011 pa se je prvič predstavila svetu v vlogi Arye Stark. Foto: Reuters
Maisie Williams se je rodila 15. aprila 1997. Njeno pravo ime je Margaret Constance Williams. Leta 2011 pa se je prvič predstavila svetu v vlogi Arye Stark. Foto: Reuters
Maisie Williams
Mediji jo obožujejo zaradi sproščenosti, ki jo kaže na vsakem koraku. Foto: Reuters
Maisie Williams
Precej pozornosti privabljata s Turnerjevo na račun prijateljstva v resničnem življenju (v seriji Igra prestolov namreč igrata sestri). Foto: Reuters
Maisie Williams
V času snemanja Igre prestolov je Williamsova zaigrala v nekaj kratkih filmih. Predstavila se je tudi v filmih The Falling in The Book of Love. Foto: Reuters

"Samo zato, ker sem dobila dobro priložnost in sem z eno nogo že stopila čez prag, še ne pomeni, da bo moja kariera večna. Moram se bojevati zanjo. Moram dokazati, da lahko ostanem v tej industriji," je Williamsova poudarjala pred dobrim letom dni v pogovoru za tiskovno agencijo AP.

V času šestih sezon (kolikor so jih do zdaj nanizali ustvarjalci Igre prestolov) je zgradila podobo ene izmed najbolj neustrašnih junakinj z malih zaslonov. Arya je bila za danes 19-letno Williamsovo prva vloga. Do nje pa je prišla po tem, ko je prepričala ustvarjalce na odprti avdiciji.

"Takrat nisem vedela veliko o televiziji ali HBO-ju. Razlog, zakaj sem bila vesela, ko sem dobila vlogo, ni bil to, ker sem si mislila, da bi to lahko postala velika serija, ampak to, ker sem končno dobila priložnost nekje," je priznala takrat Williamsova.

Nihče se na začetku ni zavedal, kakšen uspeh bo serija doživela. Šele po premieri tretje sezone v Los Angelesu se je začela zavedati, da se bo njeno življenje močno spremenilo. "Takrat sem prvič videla toliko oboževalcem na enem mestu in toliko paparacev in kamer," je priznala Britanka.

Oboževalci so jo tako vzljubili zaradi lika neustrašne Arye, mediji pa zaradi sproščenosti, ki jo spremlja tako na rdečih preprogah kot na fotografijah, ki jih objavlja na svojem družbenem omrežju Instagram. Posebno "vrednost" pa dodaja tudi njeno prijateljstvo s soigralko iz serije Sophie Turner. Tako sta takoj po pojavitvi na rdeči preprogi Zlatih globusov napolnili rumene tabloide. Mediji so se razpisali nad gesto Turnerjeve, ki je popravljala obleko Williamsove, preden se je ta postavila pred fotografske objektive.

"Napad" na velika platna
A kot je videti, Williamsova ne namerava počivati na preteklih lovorikah. Mečevanje bo v prihajajočih mesecih v svetu fikcije zamenjala za pištolo. Vsaj tako je razkril napovednik za prihajajoči film iBoy, v katerem bo zaigrala v glavni vlogi.

Gre za znanstvenofantastični film Netflixa, ki se vrti okoli 16-letnega fanta Toma (upodobil ga bo Bill Milner). Ta se trudi, da bi osvojil srce Lucy (igra jo Williamsova) in enkrat med obiskom naleti na skupino mladoletnikov, ki vanj uperijo pištole. Tom preživi napad, čeprav dobi strel v glavo. Pridobi pa tudi supermoč - na račun delčka telefona, ki po strelu ostane v njegovih možganih. S pridobljeno močjo se želi maščevati svojim napadalcem, njegova pomočnica pa postane Lucy.

Williamsova se tako ne odmika od vlog neustrašnih junakinj. "Vedno sem želela nadzor. Vsako dekle se bi moralo želeti, kot da lahko v prihodnosti prevzame nadzor. Želim navdihniti ljudi, da sprejemajo odločitve na podlagi tega, kar želijo početi, in ne tega, kar mislijo, da bi morale," je dejala Williamsova pred časom.