Keira Knightley ni komentirala ne režiserjevega izbruha ne njegovega opravičila. Foto: Reuters
Keira Knightley ni komentirala ne režiserjevega izbruha ne njegovega opravičila. Foto: Reuters

Carney je z britansko igralko sodeloval leta 2013 pri filmu Begin Again (Ti pesem lahko reši življenje?), v katerem je upodobila mlado, obetavno glasbenico, a ga očitno ni najbolj navdušila s svojim igralskim darom, saj v intervjuju za Independent, ki je bil objavljen v soboto, ni mogel držati jezika za zobmi. V pogovoru, ki se je vrtel okoli Irčevega najnovejšega filma Sing Street, je med drugim razkril, da čuti veliko olajšanje, ker mu tokrat ni treba delati s Keiro Knightley ali njej podobnimi.

Prepričan je, da Keira svoje vloge glasbenice in tekstopiske ni odigrala prepričljivo, in med vrsticami namignil, da je bila ravno ona kriva za neuspeh filma. "Težko je biti filmski igralec, saj to od človeka zahteva določeno mero odkritosti in samoizpraševanja, na kar pa ona še ni pripravljena in mislim, da ni bila pripravljena niti, ko je snemala tisti film, niti ni pripravljena danes," je med drugim dejal in dodal, da Keira sploh ni prava igralka, pač pa bolj manekenka. "Ne gre za to, da bi sovražil Hollywood, ampak raje delam z inovativnimi, pravimi filmskimi igralkami, in ne z zvezdnicami," je še dodal.

Le nekaj dni po objavi intervjuja, ko se je nanj vsul plaz pritožb igralkinih oboževalcev, je Carney že preklical svoje besede, na Twitterju pa objavil javno opravičilo, v katerem se je opravičil tako Keiri kot njenim oboževalcem, obenem pa zapisal: "Rekel sem precej stvari o Keiri, ki so bile nepotrebne, zlobne in nesramne. Sramujem se svojih besed in tega, da sem jih sploh lahko izrekel, obenem pa se skušam soočiti s tem, kaj te besede povedo o meni, ki sem jih izrekel."